Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Yeşil Sol Parti adına seçim çalışmalarına katılacağını belirten Demirtaş, cumhurbaşkanı adayları olarak isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

Başak Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu açıklaması: Halkımız yeterince spoiler verdi

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın destekleyeceği cumhurbaşkanı adayı için, "Halkımız yeterince spoiler verdi" dedi.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Başak Demirtaş, seçim sürecinde Yeşil Sol Parti'in bazı mitinglerine ve gezilerine katılacağını söyledi. 

Murat Sabuncu'nun aktardığına göre Başak Demirtaş, Batman'dan İzmir'e, Mersin'den Hakkari'ye, İstanbul'dan Adana'ya 11 ile gidecek. Bu illerden 9'unda Yeşil Sol Parti'nin mitingine katılacak. Katılacağı mitinglerde hem konuşma yapacak hem de Selahattin Demirtaş'ın ileteceği mesajları okuyacak.

Söyleşide, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili de açıklamada bulunan Demirtaş, "Bayramdan sonra Emek ve Özgürlük İttifakı açıklayacak. Ben bu konuda çok spoiler vermeyeyim. Ama bence halkımız yeterince spoiler verdi zaten" ifadelerini kullandı.

"AKTİF SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM"

Seçim gezilerine katılacak olmasına rağmen aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirten Demirtaş, "Tabii ki siyasî hayatın içindeyim. Zaten Türkiye'de olup da siyasi hayatın içinde olmayan, duyarlı olan, muhalif olan insanların dışında olması mümkün değil. Bir ailede bir tane aktif siyasetçi yeter bence. O yüzden ben kesinlikle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" diye konuştu. 

Başak Demirtaş, bu süreçte Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.