Beklenen çıkışı bir türlü yapamayan Fenerbahçe’nin lider Başakşehir’le mücadelesi haftanın sonucu en merak edilen eşleşmesiydi. Zira ligimizdeki her takımın bu maçın sonucuyla ilgili bir beklentisi vardı. Zira haftaya 28 puanla giren Fenerbahçe ligin dibindeki Akhisar’la, beşinci Konyaspor’a eşit uzaklıkta yer alıyordu. Zirve için hala iddiasını koruyan ekipler de Başakşehir’in puan kaybetmesini dört gözle bekliyordu.  Ligin […]

Beklenen çıkışı bir türlü yapamayan Fenerbahçe’nin lider Başakşehir’le mücadelesi haftanın sonucu en merak edilen eşleşmesiydi. Zira ligimizdeki her takımın bu maçın sonucuyla ilgili bir beklentisi vardı. Zira haftaya 28 puanla giren Fenerbahçe ligin dibindeki Akhisar’la, beşinci Konyaspor’a eşit uzaklıkta yer alıyordu. Zirve için hala iddiasını koruyan ekipler de Başakşehir’in puan kaybetmesini dört gözle bekliyordu. 

Ligin ilk yarısının kırılma anı Başakşehir’in 15. dakikada bulduğu gol oldu. Golden önce ortada dengeli bir oyun vardı. Hatta Fenerbahçe bir tık daha üstün gözüküyordu. Kanarya’da kolay gol yemek kronik bir soruna dönüşmüş durumda. İrfan Can’ın karşısında Tolgay’ın çok kolay oyundan düşmesi, Volkan’ın topu yumruklamak yerine tokatlaması, savunma oyuncularının sayısal üstünlüğe sahip olmalarına rağmen Robinho’dan önce topa müdahale edemeleri gibi bir dizi hatanın ardından Başakşehir’in golü geldi. Golden sonra oyunun hakimi Başakşehir, maçın temposunu istediği gibi ayarlarken Fenerbahçe’ye ne set hücumu ne de kontra atak fırsatı vermedi.

Ersun Yanal ikinci yarıya kanatlarda bekleneni veremeyen Elif Elmas’ın yerine Mehmet Ekici’yi oyuna alarak başladı. Bu değişikliğin ardından Fenerbahçe istediği oyunu oynamaya başladı. Ancak ligin topun arkasında en iyi duran takımına karşı pozisyon üretmekte zorlandı. Zaten eşitlik sayısının yaratıcısı da sakatlanan Serdar Taşçı’nın yerine oyuna giren Attamah oldu.

Golün getirdiği psikolojik üstünlükle  Fenerbahçe bir süre etkili ataklar geliştirmeye başladı. Bu duruma son veren Arda Turan – Napoleoni değişikliği oldu. Başakşehir’i yeniden öne geçiren golü atan da İtalyan yıldız oldu.

Maçın son bölümünde hata yapmayan Başakşehir, Fenerbahçe engelini de kayıpsız atlatarak şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam ederken, haftayı puansız kapatan Fenerbahçe altındaki takımların iştahını kabarttı.