Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra hiç kazanamayan ve liderliği Galatasaray’a kaptıran Başakşehir, YSK’nin tartışılan iptal kararının ardından ilk maçında Başkent temsilcisi Ankaragücü’nü konuk etti. Kapanan savunmaları açmakta zorlandığı için haftalardır puan kaybeden Başakşehir’de Abdullah Avcı ciddi bir rotasyona gitmişti. Stoperde Epureanu’nun sakatlığının ardından Mahmut’un partneri olarak ne Attamah ne de Serdar Taşçı’dan istediği verimi alabilen […]

Başakşehir pes etmedi

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra hiç kazanamayan ve liderliği Galatasaray’a kaptıran Başakşehir, YSK’nin tartışılan iptal kararının ardından ilk maçında Başkent temsilcisi Ankaragücü’nü konuk etti.

Kapanan savunmaları açmakta zorlandığı için haftalardır puan kaybeden Başakşehir’de Abdullah Avcı ciddi bir rotasyona gitmişti. Stoperde Epureanu’nun sakatlığının ardından Mahmut’un partneri olarak ne Attamah ne de Serdar Taşçı’dan istediği verimi alabilen Avcı, Rus bek Kudryashov’u sol stoper olarak sahaya sürmüştü. Elia cezalı olduğu için kadroda değildi ancak Emre, Robinho, İrfan Can ve Mossoro’nun kulübede olması Avcı’nın tercihiydi. 

Ancak oyuncuların adının değişmesi oynanan oyunu değiştirememişti. Başakşehir yine bal yapmayan arı misali, topa sahip oluyor ancak üçüncü bölgede üretkenlik gösteremiyordu. 

Gol atmaya niyeti yokmuş gibi oynayan Ankaragücü’nün 17’de Tyler Boyd ile öne geçmesiyle Başakşehir’in işini iyice zorlaşmıştı. 

Abdullah Avcı ikinci yarıya Soner’in yerine Emre’yi alarak başladı. Başlama düdüğüne müteakip Bajic’in şık vuruşuyla skoru eşitlemesi maçın kader anıydı. Golün mimarı bu sezon SüperLig’in en kıymetli oyuncusu olan Edin Visca idi. 

Başakşehir’de ikinci golünü de ikinci oyuncu değişikliğinin hemen ardından buldu. 60’da Jojic’in yerine oyuna giren Robinho, oyuna girdikten bir dakika sonra Visca’nın vuruşunda kaleciden dönen topu ağlara yollayarak takımını öne geçirdi.

Maçın son yarım saatinde oyunun temposunu istediği gibi kontrol eden Başakşehir, rakibine zaman zaman topun kontrolünü verse de pozisyon vermedi. Maçın son bölümünde sakatlanan Emre’nin yerini İrfan Can’a bıraktı. 

Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan’ın art arda yaptığı Scarione ve Alihan hamleleri de işe yaramayınca Başakşehir 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Gelecek hafta oynanacak Galatasaray – Başakşehir karşılaşması şampiyonluk düğümünün çözüleceği karşılaşma olacak.