BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün Ünye'de sosyal medya yayını yapan bir kanalda hükümete yönelik eleştiride bulunduktan sonra gözaltına alınmasına dair BBP cephesinden açıklama geldi.

BBP'den ters kelepçe ile gözaltına alınan kadın kolları başkanı için açıklama



Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye ilçesinde YouTube üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu.

Yümlü, yayında hükümeti sert sözlerle eleştirmesinden 2 gün sonra iş yerine gelen 6 polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yayında, Sedat Peker'in ifşaatlarına ilişkin de konuşan Yümlü, "Anlattıkları doğru da olmamış olabilir. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, hiçbiri sürgün korkusu yüzünden konuşamıyor" demişti. Yümlü, sosyal medya hesabından "Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsemde hakkımı arayacağım" dedi ve polislerden şikayetçi olacağını söyledi. Polislerin, iş yerinde 'maske takmaması ve temaslı olması' gerekçesiyle hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek kendisini gözaltına almak istediklerini anlatan Yümlü, uygulamanın yanlış, hukuka ve yasalara aykırı olduğunu aktardığını ifade etti. Bunun üzerine polislerin zor kullanıp, ters kelepçe takarak kendisini gözaltına aldıklarını vurgulayan Yümlü, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını belirtti.

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından yazılı açıklamada bulunan BBP "yaşanan olayın bağlamından koparıldığını" öne sürdü.

Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez” denildi.

Yümlü’nün siyasi değerlendirmelerinin gözaltı olayıyla ilgisi olmadığı savunulan açıklama şöyle:

"Vaki olayın, Sayın Fatma Yümlü'nün bir siyasetçi olarak yapmış olduğu siyasi değerlendirmeler ve yapmış olduğu eleştiriler neticesinde yapıldığı şeklinde bir haber yapılmıştır.

Bu gözaltı hadisesi, yukarıda bahsettiğimiz konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple, (pandemi süreci uygulamaları) polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür.
Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin genel başkan, genel merkez, il bakanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Hadise, bütün tafsilatıyla 5 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00'de Ordu İl Başkanlığımızda, Ordu İl Başkanımız Sayın Durmuş Zor tarafından bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır."