İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile ilgili ‘berber ve kuaförlerin’ kapatılma kararı alınmasının ardından yurttaşalr berber ve kuaförlere akın etti. Esnaf Yılmaz, "Bayağı bir yoğun talep var, telefonum şu anda hiç susmuyor" dedi

Berber ve kuaförlerde koronavirüs yoğunluğu

Koronavirüs ile ilgili ‘berber ve kuaförlerin’ kapatılma kararı alınmasının ardından yurttaşlar soluğu berber ve kuaförlerde aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında, kuaför, berber, güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacağı haberinin yayınlamasının üzerine kent genelinde berberler yoğunluk yaşanmaya başladı.

Berbere gelmeden önce telefon ile arayan müşteriler sıralarını almasının ardından dükkana gelerek tedbirler kapsamında sırayla tıraş olmaya başladı.

"YOĞUN TALEP VAR, TELEFONUM SUSMUYOR"

bakanligin-kapatma-kararinin-ardindan-berber-ve-kuaforlerde-koronavirus-yogunlugu-703923-1.

İHA'nın haberine göre esnaf Fatih Uyumaz, “İçişleri Bakanlığımızdan alınan karar ile koronavirüsten dolayı güzellik salonu, berberler kapanma kararı çıktı. Bayağı bir yoğun talep var, telefonum şu anda hiç susmuyor. Biz gerekli duyarlılığı halkımızdan ve esnaf arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Normalde biz gereken dezenfektan önlemlerini almıştık. Tek tek birebir hizmet veriyorduk. Ama halkımız için ve sağlığımız için bunu gerekli görüyoruz” dedi.

Yurttaşlar berberlerin kapatılacağı haberini almalarının ardından, sırayla geldiklerini, tedbirli davrandıklarını belirtti.