Beşiktaş, Malmö karşısında vasatı aşamadı ve rakibine 2-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar bu sonuçla 3 puanda kaldı

Beşiktaş kayıplarda

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I grubunda ikinci maçında İsveç temsilcisi Malmö’ye konuk oldu. Gruptaki ilk maçında Sarpsborg 08’i İstanbul’da mağlup eden Beşiktaş’ta Şenol Güneş kalede ve savunma hattında rotasyon yapmamayı tercih etmişti. UEFA listesine ismi verilmeyen Atiba maç kadrosunda Tolgay ve Oğuzhan ise sahaya çıkan on birde yer almıyordu. Orta sahanın ortasında Necip – Medel ikilisi yer alırken onların önünde Adem Ljajic, kanatlar da ise Gökhan Töre ve Lens vardı. Şenol Güneş, Kayseri maçında futbol tanrılarının yardımıyla sezonun ilk golünü atan Vagner Love’a yine forma şansı vermişti.

Gökhan Töre ve Lens’in takıma kazandırılması ve Love’un form yakalaması Beşiktaş’ı başka bir seviyeye taşıyacağını kabul ediyorum, ancak Şenol Güneş’in de Quresma ve Babel ikilisinden en az birini sahaya sürmediği zaman takımın sıradanlaştığını kabul etmesi gerekiyor. Maalesef tecrübeli teknik adam kalesinde golü görene kadar bu gerçeği görmezden gelmeyi tercih etti. Zira Beşiktaş 2-0 yenik duruma düştüğünde dahi kalesinde pozisyon vermemişti. Deplasmanda rakibe pozisyon vermezken cılız da olsa fırsatlar yakalamak teknik olarak başarılı olduğun manasına geliyor. Ancak Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde değil UEFA Avrupa Ligi’nde ortalama takımlarla mücadele ediyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki Beşiktaş’ı izleyen her sporsever de siyah beyazlıların bu grubu 6’da 6 yaparak bitirmesini bekliyor.

Ancak Beşiktaş 53’de Andreas Vindheim’in sağ kanattan yaptığı ortanın Caner’e çarparak ağlara gitmesiyle yenik duruma düşüyordu. Kaleci Karius’un hafif kusurlu olduğu pozisyonda şans Beşiktaş’tan yana değildi.

Golün ardından önce Babel, ardından Quresma oyuna giriyor ancak skor üreten gene Malmö oluyordu. Başrolde de gene Caner Erkin ve Vindheim vardı. Caner bu sefer Vindheim’i ceza sahası içinde düşürüyor ve kazanılan penaltı atışını Rosenberg ağlara yolluyordu.

Kalan bölümünde skoru değiştirmek için en çok çabalayan oyuncu Pepe olunca, Beşiktaş için mağlubiyet kaçınılmaz oluyor, Malmö ilk galibiyetini alıyordu.