Diyanet İşleri Başkanlığı Beştepe Camisi'nde az sayıda katılımla cuma namazı kılınacağını açıkladı. Açıklamanın ardından namazın kılındığı bildirildi

Beştepe Camisi'nde cuma namazı kılındı

Beştepe Camisi'nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı 'tedbirler' alınarak cuma namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye’de sadece Ankara’da bulunan Beştepe Cami’sinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı 'gerekli tedbirler' alınarak Cuma Namazı kılınacağı ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir."

Diyanet açıklamasına göre; Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuyacağı hutbeyi vatandaşlar televizyon aracılığıyla dinleyebilecek."

CAMİLERİN KAPATILMASI KARARI ALINMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Mart'ta koronavirüs önlemleri kapsamında bir açıklama yaparak, Cuma günleri camilerin kapatılması ve sela okunmaması kararı almış, öte yandan konuyla ilgili olarak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da destek istemişti.