NATO Zirvesi'nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Biden, "Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum" dedi.

Biden, Erdoğan’la görüşmesine ilişkin konuştu: İyi şeyler hissediyorum

ABD Başkanı Joe Biden, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi hakkında, "Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, dün (14 Haziran) Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde bir araya geldi. Biden, Avrupa Birliği (AB) ve ABD Zirvesi için AB Konseyi'nde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

Görüşme öncesinde gazetecilere konuşan Biden, Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusuna, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımız hakkında iyi şeyler hissediyorum" yanıtını verdi.

Biden, dünkü görüşme sonrası yaptığı açıklamada da "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Eminim ki anlamlı bir ilerleme kaydedeceğiz" demişti. Erdoğan da, "Biden'la hem sorunları hem de ortak konuları yapıcı bir şekilde ele aldık. Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu" diye konuşmuştu.