ABD Başkanı Joe Biden, 'eşcinsel evlilik hakkının yasal koruma altına alınmasına yönelik' yasayı imzaladı. Söz konusu yasayı ABD Senatosu 61'e karşı 36 oyla onaylamıştı.

Biden, eşcinsel evlilikleri koruma altına alan yasayı onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Senatosu'nda 61'e karşı 36 oyla onaylanan 'eşcinsel evlilik hakkının yasal koruma altına alınmasına yönelik' yasayı imzaladı.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulu ve Senato'nun ardından söz konusu yasa, Biden'ın onayını aldı.

AA'nın haberine göre Biden, söz konusu yasayı Beyaz Saray bahçesinde düzenlediği tören ile imzaladı.

ABD'de halihazırda Yüksek Mahkemenin 2015 tarihli kararı uyarınca eş cinsel evliliklere yasal olarak izin veriliyor.

Ancak Yüksek Mahkemenin daha önce kürtajı güvence altına alan kararı iptal etmesinin ardından bu kararı da iptal edebileceği belirtilmiş ve bunun federal bir yasa ile güvence altına alınması gerektiği ifade edilmişti. Bu konuda Kongre'deki Demokratlar harekete geçmişti.

SENATO ONAYLAMIŞTI

ABD Senatosu’nda eşcinsel evliliklere güvence verecek ’Evliliğe saygı yasası’ 61’e karşı 36 oyla onaylanmıştı. Yasa tasarısının Temsilciler Meclisi’nde de onaylanırsa imza için Başkan Joe Biden’a gitmesi bekleniyordu.

Söz konusu tasarı eşcinsel evlilik hakkına ulusal zorunluluk getirmeyecek. Ancak eşcinsel evliliklerin yasal olduğu eyaletleri güvenceye alacak ve diğer eyaletlerce tanınmalarına federal zorunlululuk getirecek.