Kılıçdaroğlu’na saldırıyı araştırma önergesine AKP ve MHP’den ret CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik asker cenazesindeki saldırıya ilişkin verdiği Meclis araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Kılıçdaroğlu: Asıl görev şimdi başlıyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi, Zeydan […]

Bir Bakışta BirGün (30 Nisan 2019)

Kılıçdaroğlu’na saldırıyı araştırma önergesine AKP ve MHP’den ret

CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik asker cenazesindeki saldırıya ilişkin verdiği Meclis araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Kılıçdaroğlu: Asıl görev şimdi başlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana’ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin’e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya’ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor” dedi.

Pide fiyatları açıklandı: 350 gramı 3 lira

Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olacak.Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin Ankara’da 300 gram olarak 2,5, İstanbul’da 350 gram olarak 3 liradan satılacağını açıkladı.

Guaido çağrı yapmıştı: Venezuela’da bir grup asker darbe girişimi başlattı

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

HDP’li milletvekillerinden Meclis’te oturma eylemi

Fotoğraf: BirGün Ankara

Milletvekili Leyla Güven ile birlikte çok sayıda yurttaşın açlık grevinde olduğuna dikkat çeken HDP’li milletvekilleri, bu duruma dikkati çekmek için TBMM bahçesinde oturma eylemi başlattı.

İstanbul’da 16 saatlik su kesintisi

Kağıthane Arıtma Tesisi ile İstanbul Havalimanı arasında imalatı tamamlanan içme suyu isale hattının bağlantı çalışmaları nedeniyle, 1 Mayıs Çarşamba günü 22.00 ile 2 Mayıs Perşembe günü 14.00 saatleri arasında Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ilçelerinde bazı bölgelere 16 saat süreyle su verilemeyecek.

Aladağ davası 4 Temmuz’a ertelendi

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği Süleymancılar’a ait yurt yangınıyla ilgili davanın 9’uncu duruşması bugün Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

TCMB Başkanı Çetinkaya’dan enflasyon açıklamaları

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, Enflasyon Raporu 2019-II Bilgilendirme Toplantısı’nda konuştu. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinde oran yüzde 14,6 ile önceki tahminlerle aynı tutuldu.

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu, bugün gözaltına alındı.
Avcu’nun, 2018 yılında Toplumsal Yayınevi’nden çıkan “Kırk Katır mı? Yoksa Kırk Satır mı? Bir dönemin Anatomisi” kitabı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs açıklaması

Taksim’i eylemlere yasaklayan İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kapatılan yollar ve alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

Gerici Akit’in hedef gösterdiği hocadan suç duyurusu

Dr. Öğr. Üyesi Seydi Çelik, 28 Nisan günü yayımlanan iktidar yanlısı Yeni Akit gazetesinin sürmanşetinden hedef tahtasına oturtuldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Çelik, “Yalan yanlış iddialarla ve hiçbir somut delile dayanmaksızın hedef gösterildim. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.