Ligde şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray 26, Başakşehir ise 34 puana yükseldi

Galatasaray geçen sezonun 16. haftasına lider girmiş, deplasmanda Malatyaspor’a yenilince liderliği bir puan farkla Başakşehir’e kaptırmıştı. GS yönetimi de başarısız damgası vurmak için fırsat kolladığı Igor Tudor’un görevine son verip Fatih Terim ile anlaşmıştı.

Başakşehir bu sezonun aynı haftasında aynı puanla yine lider, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray ise 8 puan gerisinde... Üstelik maçı Başakşehir kazanırsa, Galatasaray 16. haftada lige havlu atmış olacak. Ne garip ki Tudor’u çiğ çiğ yiyenler kısık ateşte uzun süre mis gibi pişmiş Fatih Terim’e çatallarını değdirmiyorlar! Galatasaray’ın içine düştüğü karanlığın baş sorumlularından biri olan Terim, anlamadığım şekilde başarısızlıktan muaf tutuluyor.

Maçın ilk yarısında hem Başakşehir hem de Galatasaray kontrollü oyunu tercih ediyor ve ilk yarı karşılıklı birer golle 1-1 bitiyordu.

Topa sahip olarak oynayan Başakşehir, Galatasaray’ın erken yorulmasına sebep oldu. Bunu fark eden Abdullah Avcı, 60’da hem Adebayor hem de Elia’yı oyuna alarak rakip savunmayı hataya zorlamayı amaçlıyordu.

Buna paralel Fatih Terim takımına topun gerisinde kalmayı, kaptıkları toplarla da hızlı hücuma çıkmayı salık vermişti. Terim’in yaptığı oyuncu değişikliklerini de gayeye hizmet ediyordu.

Sonuçta iki teknik adamın da kurgusu takımına üç puanı getirecek pozisyonlar üretti. Başakşehir tarafı gününde bir Muslera’ya denk gelmişti. Galatasaray’ın ise bu sezon kronik sıkıntısını yaşıyordu; son vuruşlardaki beceriksizlik.

Maçın sonucunu İrfan Can Kahveci ve Eren Derdiyok’un ilk yarıda attığı karşılıklı goller belirliyor ve ne şiş yansın ne kebap diyenler kazanıyordu...