BirGün’ün gündeme getirdiği Kayseri Pınarbaşı’daki Eğrisöğüt ve Aşağıbeyçayır köyleri arasında kalan meraya kurulmak istenen patlayıcı fabrikası Meclis gündemine taşındı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren HDP Milletvekili Murat Çepni, tesis için neden bu alanın seçildiğini ve atıkların nasıl bertaraf edileceği sordu.

BirGün'ün gündeme getirdiği patlayıcı tesisi Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, BirGün'ün gündeme getirdiği Kayseri'deki Eğrisöğüt ve Aşağıbeyçayır köyleri arasında kalan alana kurulmak istenen patlayıcı fabrikasıyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a soru önergesi verdi.

Çepni önergesinde, fabrikanın orman ve tarım arazilerinin ortasına, hayvanların otlatıldığı meraya yapılmasının yaratacağı risklere dikkat çekti.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Kayseri Pınarbaşı’daki Eğrisöğüt ve Aşağıbeyçayır köyleri arasında kalan meraya kurulmak istenen patlayıcı fabrikasını Meclis’e taşıdı. Tesis için neden bu alanın seçildiğini soran Çepni, atıkların nasıl bertaraf edileceğine dikkat çekti.

Çepni'nin, Kurum'un yanıtlaması istemiyle verdiği önergee yer alan sorular şöyle:

PROJENİN VERECEĞİ ZARARLAR NASIL ÖNLENECEK?

• Tesisin, organik tarıma, su varlıklarına, bitki örtüsüne, hayvanlara ve yöre halkının sağlığına vereceği zararlar nasıl engellenecektir?

• Benzer tesislerde meydana gelen kazalar ve bu tür tesislerin çevresel etkileri dikkatte alınarak, proje hakkında, demokratik kitle örgütleri ve yöre halkı ile işbirliği yapılacak mıdır?

• Aşağıbeyçayır Köyü ve Eğrisöğüt Köyü’nün bozulmamış doğasını, organik tarımı, hayvancılığı ve arıcılığı korumak amacıyla projenin iptal edilmesi için çalışmalarınız olacak mıdır?