BirGün’ün, Spor-Toto Teşkilatı’nın şans oyunlarını özendirici reklamlar için belediyeler ve bazı kurumlara 6 milyar TL aktardığına ilişkin haberi, TBMM gündemine taşındı. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu para hangi belediyelere aktarılmıştır? ‘Reklam gideri’ adı altındaki para TÜRGEV ya da TÜGVA’ya ödenmiş midir?” diye sordu.

BirGün’ün haberi TBMM gündeminde: Spor-Toto hangi belediyelere para aktardı?

BİRGÜN/ ANKARA

BirGün’ün, “Asıl Bahsi Spor-Toto Kazanmış” haberi TBMM gündemine taşındı. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, şans oyunlarının olumsuz etkisini en aza indirmek amacıyla kontrol ve denetim görevi verilen Spor-Toto Teşkilatı’nın, aralarında üniversitelerin de olduğu çok sayıda kuruma şans oyunlarını özendirici reklamlar için 6 milyar TL aktarmasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Spor-Toto Teşkilat Başkanlığı’nın görevleri arasında olmamasına rağmen belediyelere ve derneklere reklam gideri altında para aktarılmasını Meclis gündemine taşıdı.

HANGİ BELEDİYELERE VERİLDİ?

Sayıştay raporuna göre, Spor-Toto Teşkilat Başkanlığı belediyelere 765 milyon TL, derneklere ise 11 milyon TL reklam gideri yaptı. Bu paradan birgun-un-haberi-tbmm-gundeminde-spor-toto-hangi-belediyelere-para-aktardi-796235-1.belediyelere 163.5 milyon, derneklere de 6.5 milyon TL reklam gideri ödendi. CHP’li Başarır, “Hangi belediyelere ve derneklere hangi anlayışla reklam parası verilmiştir? Bahsi geçen reklam gideri altındaki para TÜRGEV’e mi, TÜGVA’ya mı ödendi? Tüm belediyelere eşit miktarda mı verildi?” sorularının aydınlatılmasını istedi.

Başarır’ın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorular yer aldı:

►Sportoto Teşkilat Başkanlığı’nın görevleri içerisinde olmamasına rağmen, belediyelere ve derneklere reklam verme hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?

►2014-2019 yılları arasında, yıllar ayrı ayrı belirtilmek üzere son 5 yılda hangi belediyelere kaç TL reklam bedeli ödenmiştir?

►2014-2019 yılları arasında, yıllar ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi derneklere kaç TL reklam bedeli ödenmiştir?