BirGün yöneticilerine 17-25 Aralık operasyonları ardından ortaya çıkan Fuat Avni Twitter hesabının paylaşımlarını haber yaptıkları için açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Dava 14 Nisan'a ertelendi

BirGün yöneticilerine açılan Fuat Avni davası ertelendi

Gazetemiz yöneticilerine 2013-2014 yıllarında Fuat Avni Twitter hesabından yapılan paylaşımların haberleştirilmesi nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, saat 11.00’da başlayan duruşmada İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz katıldı.

14 Nisan 2020'ye ertelenen davanın üçüncü duruşması 13.35'te görülecek.

Mahkeme, sonraki duruşmaya kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yargılanan gazetecilerin sendika, meslek odası ve dernek üyeliklerinin sorulmasına, varsa üye olunan kurumların KHK ile kapatılıp kapatılmadığının tespit edilmesine karar verdi.

Ayrıca mahkeme kararına göre şimdiye kadar FETÖ soruşturmalarında etkin pişmanlıktan yararlananların ifadelerinin taranmasına ve yargılanan gazetecilerin isimlerinin geçip geçmediğinin bakılmasına hükmedildi.

Avukatların savunma için süre talebine de olumlu yanıt verildi.

DELİL YOK

“FETÖ’ye üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçlamasıyla açılan davada delil olarak yalnızca 2014-2015 yıllarında birgun.net sitesine girilen “Fuat Avni” adlı Twitter hesabından atılan tweetlerin haberleştirilmesi gösteriliyor.

Fuat Avni haberlerinin sayısının çıkarıldığı iddianamede BirGün’ün bu şekilde örgütün algı operasyonuna katkı sunduğu iddia ediliyor. Açılan davada BirGün yöneticilerinin 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mahkeme, 26 Kasım 2019’da yapılan ilk duruşmada, gazetecilerin üye olduğu dernek ve sendikaların araştırılmasına, kaldıkları otellerle o otelin diğer konuklarının örgüt bağlantılarına bakılmasına, izledikleri televizyon kanallarının incelenmesine karar vermişti.