Bizler kum torbası değiliz
Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bir araya gelen sağlık emekçileri ‘Sağlıkta şiddeti istemiyoruz” sloganı attı. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi üyeleri, sosyal medyada paylaşılan seçim röportajında bir kişinin "Şu an biz doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz" sözlerine tepki göstererek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Okmeydanı Ağız Diş Sağlığı Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri burada bir açıklama yaptı. SES Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan, "Hastalarımızın mağdur edilmediği, çalışanların darp edilmediği güvenli çalışma alanları istiyoruz" dedi. SES İşyeri Temsilcisi Tülün Çelik ise özetle şunları söyledi: "Bu sözler sağlığı rant kapısına çevirmeye çalışan, şehir hastaneleri ile göz boyamaya uğraşan, sağlığı niteliğe değil niceliğe indirgeyen sağlıksızlık halinin vücut bulmuş durumudur. Sadece sağlıkta değil her alanda devlet ve iktidar bileşenlerinin halktaki yansımasının sağlıkta şiddete dönüşmemesi için işte bu ‘Doktor dövüyoruz’ zihniyetinin ortadan kaldırılması gereklidir." 

***

BİR SAĞLIKÇIYA DAHA SALDIRI

Adana’da 112 Acil Sağlık ekipleri, müdahale etmeye gittiği bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Olay, önceki gün saat Namık Kemal Mahallesi’nde meydana geldi. 112 Acil Sağlık ekipleri, yerde yatan sağlık durumu kötü olan bir kişi olduğu yönünde ihbar aldı. Olay yerine giden sağlık ekipleri müdahale etmek isterken yaralı kişi ambulansta bulunan doktorlara saldırdı. Şüpheli gözaltına alındı.