Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geleneksel ekonomi politikalarına kademeli olarak geçeceği aktarıldı. Ayrıca Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı kararda faiz oranını artırması beklendiği kaydedildi.

Bloomberg: Mehmet Şimşek geleneksel politikalara yönelmek için kadameli adım mesajı verdi
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yatırımcı güvenini kazanmak için geleneksel ekonomi politikalarına kademeli adımlara yöneleceği kaydedildi. 

Bloomberg'de yer alan habere göre, geçtiğimiz Cuma günü Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  iş dünyası ve bankacılık sektörü temsilcilerine atılacak adımların istenmeyen olumsuz etkilerinden kaçınmak için yavaş bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Haberde Mehmet Şimşek için "piyasa dostu" ifadesi kullanılırken Şimşek'in atanmasının Türkiye'nin yükselen enflasyonu ve yabancı para kaçışından sorumlu tutulan alışılmışın dışındaki ekonomi politikalarından bir işareti olarak görüldüğü kaydedildi. 

Şimşek atandıktan sonra yaptığı ilk konuşmada, Türkiye için geleneksel politikalara geri dönmekten başka bir seçenek kalmadığını vurgulamıştı. 

PERŞEMBE GÜNÜ MB FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Merkez Bankası'nın Perşembe günü alacağı faiz kararı yeni ekip için bir turnusol testi olabilir. Ekonomistler, yeni başkan Hafize Gaye Erkan ile birlikte para otoritesinin toplantıda faizleri sert bir şekilde yükselteceğini düşünüyor.

Bloomberg'in 20 ekonomistle yaptığı ankette medyan tahmin, faiz oranının %8,5'ten %20'ye çıkarılacağı yönünde.