Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanması kararının ardından başlayan protestolar devam ediyor. 21:40'ta Güney Kampüsü'ne giren polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestoya polis müdahalesi: Gözaltılar var

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasına karşı başlattıkları protestolar devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Hisarüstü'nde yapmak istedikleri basın açıklamasına karşı polis ekipleri okuldan çıkmalarına izin vermezken, desteğe gelen öğrenci grubuna da Etiler'de müdahale edildi.

Saat 21:40 sularından yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylenirken, öğrencilerin dağılması istendi. Çevik kuvvet ekipleri, Rektörlük binasının kapısında bekleyen öğrencileri darp ediyor.

Boğaziçi Dayanışması, Etiler'deki müdahalede çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, "Üniversite öğrencilerine saldırı yapıldı, gözaltılar var, tam sayı bilinmemekle beraber abluka sürüyor! ne birliğimize ne dayanışmamıza gücünüz yeter! kayyuma geçit vermeyeceğiz!" denildi.

Okul içerisine polis girmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Rektörlük önüne yürüdü.

bogazici-universitesi-onundeki-protestoya-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-836521-1.

BİR ÖĞRENCİ AMELİYATA ALINDI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, polis tarafından darp edilen bir öğrencinin beyin travması geçirdiğini ve ameliyata alındığını duyurdu.

Twitter'dan açıklama yapan Erdem, "İktidarın 18 yılının sonunda geldiği hali gösteriyor 159 Boğaziçili göz altında bir öğrenci beyin travmasından ameliyatta İktidar da polis de bu milletin her zaman başının dik durdugunu unutmuş anlaşılan Bu ülkenin gençlerinin başı diktir baskıyla eğilmez" dedi.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİYİ TEKMELEDİLER

Polis, Bebek'te gözaltına alıdğı bir kadın öğrenciyi yerde tekmeledi. Polislerin darp anı kameraya yansıdı.

OKUL İÇİNDE ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHELESİ

Okul içinde toplanan öğrencilere ise özel güvenlik müdahelede bulundu. Müdahale sırasında arbede yaşandı.

bogazici-universitesi-onundeki-protestoya-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-836532-1.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaptıkları resim sergisi sonrası hedef haline getirilmiş ve 4 öğrenci "Toplumun bir yarısını aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, 2 öğrenci tutuklanmıştı. Tutuklamalara tepki gösteren öğrenciler, söz tutuklananlara destek olma amacıyla toplanma çağrısında bulunmuştu.

bogazici-universitesi-onundeki-protestoya-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-836531-1.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde demokratik kitle örgütleri ve topluluklar tarafından yapılan toplanma çağrılarıyla ilgili açıklama yaparak, 1 ay boyunca Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde, toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılmasının yasaklandığı hatırlatmıştı.

ÖĞRENCİLER NÖBETTE

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okulun polis ablukasına alınmasının ve dışarıya çıkmalarının engellenmesinin ardından, 'Kayyumluk' adını verdikleri rektörlük binasının etrafında toplandı. Öğrenciler, Melih Bulu ile görüşme talep ediyor.

Rektörlük binası önünde nöbete başlarken bir öğrenci, "Bu insanın hesap vermeden gitmemesini istiyoruz. Sabaha kadar buradayız, Kayyum çıkana kadar gitmiyoruz " dedi.

SOSYAL MEDYA AYAKTA: #AŞAĞIBAKMAYACAĞIZ

Polisin slogan bile atmayan Boğaziçi öğrencilerini gözaltına almak için "Aşağı bak, toplu gezmek yok" dediği görüntülerin yayılmasının ardından #AşağıBakmayacağız etiketi Twitter'da gündem oldu.

#AşağıBakmayacağız etiketi ile yüz binlerce tweet paylaşıldı.

GÖZALTINDAKİ ÖĞRENCİLERE SU VERİLMİYOR

Gözaltına alınmalarının ardından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen öğrencilere su verilmesi polis tarafından engelleniyor. BirGün'e konuşan avukatlar, "Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolü yapılan öğrencilere su vermek istedik ancak polisler tarafından engellendik. Öğrencilere ancak muayeneleri bittikten sonra su verebileceğimizi söylediler" dedi.

POLİS KAMPÜSE GİRDİ!

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemlerine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu söylenirken, öğrencilerin dağılması istendi. Yüzlerce polis rektörlük önünü kapattı. Gözaltına alınan öğrenciler var.

Polis tarafından darp edilen öğrenci, "Bunların insanlığından utanması lazım. Karnıma tekme yedim, bir süre nefes alamadım" dedi.



Video: Kadın Kolektifi

EYLEM ÇAĞRISI

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri kayyum rektöre ve polis şiddetine karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerine destek için yarın saat 18:00'de Kadıköy Rıhtım'a eylem çağrısı yaptı.

bogazici-universitesi-onundeki-protestoya-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-836596-1.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE TEKBİRLİ PROTESTOYA MÜDAHALE YOK!

Öte yandan Boğaziçili öğrencilere eylem yasağı gerekçesiyle gözaltı yapıldığı saatlerde bugün Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde resmedilen Kabe fotoğrafına karşı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplandı Tekbir getiren grup, "Milli gençlik burada, dimdik ayakta" şeklinde slogan attı.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 y��lında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı. Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.