Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun evinin, Kovid-19 aşı kartında sahtecilik yaptığı suçlamasıyla polis tarafından arandığı bildirildi.

Kaynak: AA
Bolsonaro'nun evi, aşı kartında sahtecilik suçlamasıyla arandı

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da, Brezilya'nın aşırı sağcı eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun evine baskın yapan polis, Kovid-19 aşı sertifikasında sahtecilik yaptığı iddiasıyla Bolsonaro'nun cep telefonuna el koydu.

Bolsonaro'nun birkaç akrabası ve danışmanının, ABD'ye giriş izni almak için aşı kartındaki bilgileri değiştirdiği öne sürüldü.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Bolsonaro, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada suçlamaları reddederek, "Aşı sertifikasında değişiklik iddiaları kesin olarak yalandır. Benden hiçbir yerde aşı sertifikası talep etmediler, benim tarafımda yanlış bir şey yok, aşıyı yaptırmadım, nokta. Bunu asla inkar etmedim" dedi.

Federal Polisten yapılan açıklamada ise söz konusu kişilerin, aşı sertifikalarının içeriğinde değişikliğe gittiği, Brezilya ve ABD tarafından uygulanan mevcut sağlık kısıtlamalarından bu yolla kaçındığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, Brasilia ve Rio de Janeiro'da bazı evlere baskınlar yapıldığı ve 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.