Cumhurbaşkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için sosyal medyadan da bir video paylaştı. Videoda başı açık bir kadın, kocasından şiddet görüyor bu sırada videodan alt ses, kadına şiddetin bahanesinin olmayacağını söylüyor, yasaları hatırlatıyor ve “Kadına şiddet hapiste biter” diyor. Söz konusu videoyu İbrahim Kalın da paylaşmış. Kalın’ın paylaşımının altına yazılan yorumlar ise dikkat çekici.

Mehmet Uğur Certel isimli kullanıcı: “Asıl mağdur erkekler. Evlenirken borç… Boşanırken, -süresiz nafaka- ödeyemezseniz nafaka hapsi -hapse girme nedeniniz olan borç silinmez - velayet kadına verilir - her yıl nafaka artırım davaları - tazminat - mal paylaşımı - altınların hepsi.”

Sema Maraşlı isimli bir kullanıcı: “Harika bir video çekmişsiniz! Bütün erkeklerden tiksindim! Hedefiniz ne? Bütün kadınların erkeklerden nefret etmesi mi? Çok başarılısınız. Tebrikler… Bir sonraki hedef nedir.” Sema Maraşlı bir tweet daha yazmış: “Cumhurbaşkanlığı olarak feministlerle değil de keşke insan psikolojisinden anlayan uzmanlarla çalışmış olsaydınız, bu videoların kadın-erkek arasına kin ve nefret tohumu atmaktan başka bir işe yaramadığını size söylerlerdi.”
Şuayip Mamuş isimli kullanıcı: “Bu videoyu her kim hazırladıysa #ne tarihimizden #ne Anadolu ünsiyetinden #ne aile kurumu dinamiklerinden #ne de insan sevgisinden ZERRE MİSKAL NASİBİNİ ALMAMIŞTIR” diye bu şekilde yazmış.
Salih Yılmaz isimli kullanıcı: “Bu bildiğin bilinçaltına şiddete teşvik mesajı veren video. Ayrıca kadına kocan (gayrimeşru da olabilir sonuçta kadından yana aile bakanı var arkasında) sesini yükseltirse hapse attırabilirsin diyor! Aile kurumunu yücelten videodan çok şiddet içerikli videoları yayınlıyorlar” diye yazmış.

Kağan Kerem isimli kullanıcı: “Bize atılan kazıktan sonra ben ve ailemden kimse artık @Akparti ye oy vermeyecek! Oyu size ‘bunlar 4 kadın getirecekler’ diyen feminist örgütlerden alırsınız. #HakkaniyetliNafakaYasaı olmazsa olmazımızdır.”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın başındaki isim Fahrettin Altun 25 Kasım’da “Amasız, istisnasız, şeksiz, şüphesiz KADINA ŞİDDETE HAYIR!” diye tweet atmış, aynı şekilde takipçilerinin tepkilerinden nasibini almış.
Ünal Özdemir isimli kullanıcı: “Aile kavramı yok, kadına şiddet!! Kardeşim, hangi kadın şiddet görüyor, varsa eğer, bu neden bir suç tarifi içinde değil de, aileyi bombalar bir tarzda kadına şiddet olarak tarif ediliyor? İffetsiz kadınlardan ve erkeklerden bıktık, bunu sürekli pohpohlayan siyasetten de bıktık.”

Tweetleri hiç değiştirmeden aynı kullanıcıların yazdığı şekilde aktardım. Muhtemelen 25 Kasım akşamı İstiklal Caddesi’nde şiddete karşı yürümek isteyen kadınları polis şiddetle durdurunca bu tweetleri atanların içlerinin yağları erimiştir.

İktidar olmak güzel, iktidarın nimetlerinden yaranmak alâ, yalnız iktidar aynı zamanda sorumluluk makamıdır. Sadece seçilmek için şiddeti körüklemek, seçilmek için yeri gelince cinsiyetçi, yeri gelince köktenci söylem kullanmak, belki koltuğa tutunmak için işe yarar. Ama karar vericilerin popülizm batağına düştüğü toplum işte buna dönüşür. AKP seçmeni olduğunu söyleyen Twitter kullanıcıları, “Yav adam sinirlenince karısına iki tane patlatmasın mı! Patlattıysa ne olmuş, aile birliği korunsun kadın boşanamasın. Adam ister de boşanılırsa erkek nafaka mafaka ödemesin, isterse çocuğu da alsın” diyor, bunu istediğini söylüyor. İnsanların şiddeti normalleştirdiğini, örf, anane gelenek vb. adına kadına dayağı normal olarak nitelediğini görüyoruz.

İktidar sahipleri tebrikler, bu canavarı siz yarattınız.