İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, trafik yoğunluğu açısından 2019 yılında megakentler arasında 9'uncu sırada yer alan İstanbul'un 15'inci sıraya gerilediğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi
Buğra Gökce paylaştı: İstanbul, trafik yoğunluğunda 15'inci sıraya geriledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'un trafik yoğunluğu açısından nüfusu 8 milyondan yüksek olan megakentler arasında 15'inci sıraya gerilediğini açıkladı. 

2019 yılında İstanbul'un trafik yoğunluğu açısından 9'uncu kent olduğuna dikkat çeken Gökce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun altyapı yatırımlarına dikkat çekti. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, şunları kaydetti:

"2019'da 416 şehir arasında en yoğun trafiği olan 9'uncu şehirken, bugün mega şehirler arasında 15'inci olduk. Peki nasıl? Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden beri yapılan Altyapı yatırımları, Genişleyen raylı sistem ağı, Deniz ulaşımına yapılan yatırımlar, Ulaşımda taktik şehircilik uygulamalarına örnek Altın Dokunuş'lar Toplu taşımayı özendirici uygulamalar ve toplu taşımaya yapılan yatırımlar ile."

Gökce, "Elbette bunlar yeterli değil. Elbette İstanbul trafiğini hafifletmek için daha atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Daha iyisini istiyoruz, daha iyisine ulaşmak için akıl ve bilimin yol göstericiliğinde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.