İktidarın yeni torba kanun teklifine tepki gösteren HDP'li Buldan, ""Hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' denilmesini yasaklamak istiyorlar. Biz hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' demeye devam edeceğiz" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manda yoğurdu, Medine hurması ve kestane balından oluşan tarifi tavsiye etmesine de tepki gösteren Buldan, "Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması yiyin derken utanmıyor" diye konuştu.

Buldan'dan torba kanun tepkisi: Hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' demeye devam edeceğiz

AKP'nin yeni torba kanun teklifine tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' denilmesini yasaklamak istiyorlar. Biz hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Buldan, partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Newroz kutlamalarının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Buldan, “Türkiye’nin geleceğini konuşmak isteyenler Newroz’a bakmalıdır. Çünkü geleceği şekillendirecek, büyük değişimi gerçekleştirecek irade oradadır” dedi. 2022 Newrozu’nun Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini söyleyen Buldan, “Bu irade dikkate alınmadan siyasetin de geleceğin de şekillenemeyeceğini herkesin bilmelidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A 'MANDA YOĞURDU'TEPKİSİ: MİLLET KURU EKMEK BULAMIYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle buluşmasında "Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Tavsiye ederim" sözlerini de hatırlatan Buldan, "Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması yiyin derken utanmıyor" dedi.

'ASGARİ ÜCRET YENİDEN BELİRLENSİN'

Asgari ücrete ek zam için de çağrıda bulunan Buldan, "Gelin Ramazan öncesi eriyen asgari ücreti yeniden belirleyelim" ifadelerini kullandı. Buldan, şöyle devam etti: "Halkı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyen iktidara buradan çağrı yapıyorum; gelin Ramazan’dan önce; meclisi etkin bir şekilde çalıştıralım. Eriyen asgari ücreti hemen yeniden belirleyelim. Ki grubumuz asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesi için kanun teklifi de verdi, hemen bunu meclisten geçirelim. En düşük emekli maaşını asgari ücret düzeyine hemen getirelim. Akaryakıt, ulaşım ve iletişimdeki ÖTV’yi hemen kaldıralım. Açlık sınırının altında olan ihtiyaç sahibi 12 milyon haneye Ramazan destek programı kapsamında 5 bin lira destek verelim. Ekmek ve et fiyatları tüketiciye yarı fiyatında verilmesini sağlayalım. Esnafın indirim maliyetini ise devletin karşılaması için düzenleme yapalım. Tüm bunlara kaynak yaratmak için, kur, köprü ve yol garanti ödemelerini derhal durduralım. Var mısınız? Halkı enflasyona ezdirmeyeceğiz laflarıyla bu işler olmaz. Gelin gerekli acil adımları bir an önce atalım."

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Rotası demokrasi ve hukuk olmayan bir iktidar, zulümlerden, karanlıklardan beslenir ve bunu pratikte de yaşıyoruz. Furkan Vakfı'nın Adana'da yapmak istediği basın açıklamasına kolluk güçlerinin yapmış olduğu saldırı, AKP-MHP iktidarının sokaktaki gerçek yüzünü herkese bir kez daha göstermiştir. Daha önce yapılan tüm uygulamalarda nasıl kınıyorsak bu uygulamayı da şiddetle ve nefretle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

'KDV İNRİMİNİN RAFLARA YANSIMAYACAĞI AŞİKAR'

Dün bazı ürünlerde KDV'yi yüzde 8'e indirdiklerini açıkladılar. Raflara yansımayacağı açıktır. Akaryakıt ve ulaşımda ÖTV kaldırılsın, mazot fiyatları indirilsin, çiftçiye destek verilsin. Halkın yoksullaşmasının, enflasyonun, TL'deki düşüşün nedeni savaş ve rant ekonomisidir. Milyonların işsiz geçirdiği günlerin, aç yatılan gecelerin, boş iftar sofralarının sorumlusu AKP-MHP iktidarının rant politikasıdır. İnsanları krizle yaşamaya alıştırmak istiyorlar. Alıştırmayacağız.

'İKTİDAR, SEÇİM HİLELERİYLE KENDİ SİYASİ KRİZİNİ ÇÖZME ARAYIŞINA GİRDİ'

Seçim kanunlarıyla oynamayı bir kez daha önlerine koydular. Sandığa giremeyecek oyun sandıktan çıkması için yol bulmaya çalıştıklarının farkındayız. İknayla elde edemeyecekleri oyları hileyle almaya çalışacaklar. İktidar, seçim hileleriyle kendi siyasi krizini çözme arayışına girmiştir. Öyle bir fark yiyeceksiniz ki, YSK da, seçim kurullarınız da, hileleriniz de sizi kurtarmaya yetmeyecektir. Sevgili Sırrı Süreyya Önder'in deyimiyle hımhışım olacaksınız.

HDP'siz siyaset, HDP'siz parlamento, HDP'siz Türkiye, HDP'siz değişim hesapları yapanlar var ve bunlar kendilerine dikkat etsinler. Kendilerine siyasetin çöplüğünde şimdiden yer ayırsınlar."