HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'da sürdürdüğü Kurban Bayramı ziyaretlerinde açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarıyla ilgili "Yanlışlarımızı tüm yönleriyle tartışacağız" diyen Buldan "Kendi halkımızın istediği mücadele hattını öreceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Buldan: Halkımızın bizden talep ettiği mücadele hattını öreceğiz
Fotoğraf: MA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kurban Bayramı için Van'ın Saray ve Özalp ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Buldan, hem geride kalan seçim sonuçlarını hem de mart ayında yapılacak yerel seçimleri değerlendirdi. 

Özeleştiride bulunan Buldan şunları söyledi:

“Çok büyük umutlarla girdik seçimlere. Biz de büyük bir hedefle çıkmayı ve halkımızın talepleri doğrultusunda, beklentileri doğrultusunda büyük bir başarı elde etmeyi hedeflemiştik ancak AKP-MHP ittifakının zihniyetinden kaynaklı, istediğimiz sonucu elde edemedik ve bunun farkındayız. İktidarın hukuksuzlukları, anti demokratik tutumu ve bizi kriminalize etme çabalarına, arkadaşlarımızın gözaltına alınma ve tutuklanmalarına rağmen ancak bu sonucu elde edebildik. Yeterli değil ve tüm yönleriyle yanlışlarımızı ve hatalarımızı sorgulayacağız."

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere de değinen Buldan, HDP'ye yöneltilen 'pasif siyaset' eleştirisi için "Halkımızın istediği mücadele hattını öreceğiz" derken adayların belirlenme aşamasında da parti örgütlerinin daha aktif olacağını dile getirdi:

"Kendisini gibi olmayanı, kendisi gibi düşünmeyeni, oy vermeyeni bu ülkenin vatandaşı olarak saymayan bir anlayışa karşı başta Kürtler olmak üzere halkların bu coğrafyada var etme ısrarı vardır. Şimdi biz kongremizle birlikte yeni süreci ve yeni bir politik hattı öreceğiz. Yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluklara karşı büyük bir mücadele içerisinde halkımızın bizden talep ettiği mücadele hattını ortaya koyarak, devam edeceğiz. Önümüzde hepimiz için çok önemli olan bir yerel seçim var. Herkes bu seçimde bir yarış içerisinde olacak. Van’ı ve tüm ilçelerini kazanmak için çalışmalarımızı şimdiden başlatmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız, o kişi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır.”