Kaynak: AA
Bundesliga'da Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki zirve yarışı tırmanıyor

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) köklü kulüpleri Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki şampiyonluk yarışı, büyük çekişmeye sahne oluyor. 

Ligde, son haftalardaki performanslarıyla Bayern Münih ile Borussia Dortmund, şampiyonluk yarışında diğer rakiplerinin önüne geçti.

Ligin 31. haftasında, lider Bayern Münih, Serge Gnabry ve Leroy Sane'nin golleriyle konuk olduğu Werder Bremen'i 2-1 mağlup ederek üst üste 11. kez şampiyonluğa ulaşmak adına iddiasını gösterdi.

Geçen hafta Bochum ile berabere kalarak zirvedeki yerini kaybeden Borussia Dortmund ise konuk ettiği Wolfsburg'u Karim Adeyemi (2), Jude Bellingham (2), Sebastien Haller ve Donyell Malen'in ağları sarsmasının ardından 6-0'la geçti ve şampiyonluk mücadelesini sürdürdü.

Son 3 haftasına girilen ligde Bayern Münih, sırasıyla Schalke 04 (evinde), Leipzig (evinde) ve Köln (deplasmanda) ile karşılaşacak. Borussia Dortmund ise Borussia Mönchengladbach (evinde), Augsburg (deplasmanda) ve Mainz 05 (evinde) ile maçlara çıkacak.

Sezonun istikrarlı takımlarından Union Berlin, Augsburg deplasmanında 1-0 kaybetti. Leipzig ise konuk olduğu Freiburg'u aynı skorla yendi.

Bundesliga'da 65 puanlı Bayern Münih'i, 64 puanlı Borussia Dortmund, 57 puanlı Leipzig ve 56 puanlı takımlar Union Berlin ve Freiburg takip etti.