Bursa'da evinden çıkamayan bedensel engelli bir kadın ile 5 yaşındaki kız çocuğu selde hayatını kaybetti. Kayıp 4 kişi için başlatılan arama çalışmaşarı ise devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye ulaştı

Bursa'da sel: 2 ölü, 4 kayıp

Bursa’nın Kestel ilçesinde sel hayatı felç etti. Selde 2 kişi can verdi.

24 yaşındaki engelli kadın Kader Akbaba, selde evinden dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde Bursa'nın Kestel ilçesinde 5 kişinin sel sularına kapılıp kaybolduğu ihbarı üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olay yerine AFAD, Jandarma, İtfaiye ve AKUT ekipleri geldi.

Bursa Valiliği'nden 23.00'te yapılan açıklamada, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi. İHA'nın verdiği bilgiye göre, Kayacık köyünde 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bursa'da selin etkili olduğu bölgeye gitti.

Soylu yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"5 kişi kayıp, 1 kişi bulundu. Deredeki debi seviyesi yağmurun bastırması nedeniyle çok yüksek."

AFAD: ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise Bursa’da yaşanan sel sonrası yurttaşları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Açıklamada, “Bursa ilimizde yaşanan sel sonrası kayıp durumda bulunan vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Sel sebebiyle onlarca ev ve binlerce dönüm ekili alan sular altında kalırken, sular çok sayıda araç, traktör ve römorku sürükledi.