Cağaloğlu Anadolu Lisesi 165. dönem öğrencileri, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarında failden yana tutum alan okul müdürüne yönelik gerçekleştirdikleri protesto hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Yapılan protesto bu tepkinin vücut bulmasıdır ve bunun dışında hiçbir siyasi dayanağı yoktur. Kanımızca eğitim kurumları hiçbir ideolojik baskının altında kalmadan yalnızca akademik ve sosyal gelişime odaklanmalıdır" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Cağaloğlu Anadolu Lisesi 165. dönem öğrencileri: Yapılan protesto, tepkinin vücut bulmasıdır

Cağaloğlu Anadolu Lisesi 165. dönem öğrencileri geçtiğimiz günlerde gerçekleşen mezuniyet töreninde, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarında failden yana tutum alan okul müdürüne yönelik gerçekleştirdikleri protesto hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi 165. dönem öğrencileri tarafından yapılan yazılı açıklamada 2 Haziran Cuma günü okulun mezuniyet töreninde okul müdürü Cafer Koçyiğit'e yönelik protesto için sadece 165. dönem öğrencilerinin haberdar edilldiği, bunun dışında kimseye protesto gerçekleştirileceği bilgisinin verilmediği ifade edildi. 

"Okul müdürü Cafer Koçyiğit'in istismarı inkar eden ve dolayısıyla istismara uğrayan kadının ifadesini görmezden gelen tutumu okul öğrencilerinin tepkisine yol açmıştır" denilen açıklamada "Yapılan protesto bu tepkinin vücut bulmasıdır ve bunun dışında hiçbir siyasi dayanağı yoktur. Kanımızca eğitim kurumları hiçbir ideolojik baskının altında kalmadan yalnızca akademik ve sosyal gelişime odaklanmalıdır" ifadelerine yer verildi. 

Cağaloğlu Anadolu Lisesi 165. dönem öğrencileri tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Saygıdeğer Kamuoyunun Dikkatine 2 Haziran Cuma akşamı mezuniyet törenimizde okul müdürü Cafer Koçyiğit'e yönelik dönemimizce gerçekleştirilen protesto çeşitli yayın organları aracılığıyla büyük ses getirmiştir. Bu sesin yanlış yankılara maruz kalmasını engellemek ve doğru iletim aracılığıyla kendimizi daha iyi ifade edebilmek adına bu bildiriyi kamuoyuna arz ediyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki 165. dönem öğrencileri hariç protesto anına kadar hiçbir kişi veya kuruluş haberdar edilmemiştir."

"Protestonun dayandığı ana olay Cafer Koçyiğit'in 8 Aralık 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdır. 
evlendirilmesine dayanan istismar konu edilmiştir. Cafer Koçyiğit'in istismarı inkar eden ve dolayısıyla istismara uğrayan kadının ifadesini görmezden gelen tutumu okul öğrencilerinin tepkisine yol açmıştır. Yapılan protesto bu tepkinin vücut bulmasıdır ve bunun dışında hiçbir siyasi dayanağı yoktur. Kanımızca eğitim kurumları hiçbir ideolojik baskının altında kalmadan yalnızca akademik ve sosyal gelişime odaklanmalıdır."

"OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN AYRIŞTIRICI PEK ÇOK PAYLAŞIMI BULUNMAKTADIR"

"Bilmeyen, yanlış bilen ve bilmesine rağmen teyit etmek isteyen bütün herkes için olaylar tarafımızca şöyledir: 1.Bizi harekete geçiren baş unsur olan paylaşım, bir okul müdürünün sergilemesi gereken duruşa kanunen ve ahlaken aykırıdır. ahlaken _ _ 2.Yatılı kız çocuklarını da bünyesinde bulunduran bir okul olarak, bütün çocukların emanet edildiği okul müdürünün istismara uğrayan kadının ifadesini görmezden gelici bir tutum sergilemesi okulumuzdaki güven ve huzur ortamını zedelemektedir. 14 yaşında bu okula ve dolayısıyla biz üst dönemlerine, aileleri tarafından emanet edilen kardeşlerimizin her türlü huzur, güven ve rahatlığını sağlama mücadelemiz mezun olurken de devam etmektedir. Okul müdürümüzün sosyal medya hesapları detaylı bir şekilde incelendiğinde görülecektir ki görevi gereği siyasi görüşünü empoze etmemesi gereken konularda kışkırtıcı ve okulumuzdaki belirli öğrenci kesimlerini ayrıştıcı söylemlerini içeren pek çok paylaşımı bulunmaktadır. Bu tutum öğrenciler arasında hoşgörü temeline dayanan siyaset ötesi Cağaloğlu ruhunu baltalamaktadır. Bunları belirtmekle beraber; her sene okulumuzun, öğrencilerin gösterdiği sayısız ve istisnai başarılardan çok müdürlerin skandallarıyla anılması her birimizin bu sıralarda döktüğü terlere bir hakaret niteliğindedir; bu düzenin ivedilikle değiştirilmesi artık bir ricadan öte hali hazırda devam eden hukuki sürecin sonlanmasına yönelik bir ikazdır."

"Okulumuzun Hayalet' haline gelen bu siyaset üstü korku havasının tez zamanda yetkililerce sonlandırılması, okulumuzun öğrencilerinin kendi fikirleriyle ve tercihleriyle var olabilecekleri bir ortamın oluşturulması bütün yetkililerin sorumluluğundadır. Umarız Cafer Koçyiğit'in vedası bizim vedamıza eşlik eder. Saygılarımızla CAL 165. Dönem Mezunları *Bu bildirinin en yetkili makama kadar yayılacağı öngörülerek belirtmek isteriz ki çeşitli sebeplerden protestoya destek vermemiş 165 mezunları bu bildiriden muaftır, protestoya katılmak da katılmamak da demokratik haktır."