Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, "Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu, dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" ifadesini kullanan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında "Beyefendi ya hukuki durumumu bilmiyor ya doğruyu söylemiyor ya da yargıyı olmaz işlere yönlendirmeye çalışıyor. Üç ihtimal de birbirinden vahimdir" ifadelerini kullandı.

Can Atalay'dan Adalet Bakanı'na: Beyefendi ya hukuki durumumu bilmiyor ya da doğruyu söylemiyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi Davası'nın dokunulmazlık kapsamı dışında olduğunu söyleyen Adaleet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki gösterdi.

Evrensel gazetesinden Damla Kırmızıtaş'ın sorularını yanıtlayan Atalay,  "Beyefendi ya hukuki durumumu bilmiyor ya doğruyu söylemiyor ya da yargıyı olmaz işlere yönlendirmeye çalışıyor. Üç ihtimal de birbirinden vahimdir" ifadelerini kullandı.

Atalay, ayrıca şunları söyledi:

"Gezi davası bir bütün olarak hukuk devletinden geriye ne kaldıysa onun dahi tasfiyesi girişimidir. Benim tutukluluk durumum ise siyasal iktidar için turnusol kağıdı niteliği kazandı. Şu an için ipe un seriyor, olmayacak işlere yargıyı zorluyor gibi görünüyorlar. Umarım bu yanlışı da yapmazlar."

"KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN"

Cezaevinden çağrıda bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, "Gelen gidenden dışarıda esaslı bir karamsarlık olduğunu anlıyorum. Kimseyi enseyi karartmasın. Bu memleket neleri aştı, bunu da aşacağız. Emin olun. Tüm yurttaşları kendilerini ifade edebilecekleri mecralarda siyaset yapmaya davet ederim. İş başa düştü. Memlekete biz, sıradan yurttaşlar hep beraber sahip çıkacağız. Yetmez. Herkesi sendika, dernek, mahalle gönüllüleri, okul aile birliği ve diğer toplumsal örgütlenmelere güç vermeye, hakları için daha fazla mücadeleyi ertelememeye çağırıyorum. Bizi parçası olduğumuz toplumsal politik mücadele aydınlığa çıkaracak" ifadelerini kullandı.