Gezi Parkı davası tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi için meslektaşları imza kampanyası başlattı. Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları’nın “Can Meclis’e Gelsin” başlıklı imza metninde, “Can Atalay’ın siyasi haklarını ihlal eden, seçmenlerin iradesini çiğneyen bu hukuksuz ve keyfi uygulamaların bir an önce terk edilmesini, Can’ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kürsüdeki yerine kavuşmasını, derhâl serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

Kaynak: ANKA
Can Atalay'ın tahliyesi için meslektaşlarından imza kampanyası

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliyesi için meslektaşları tarafından imza kampanyası başlatıldı. 

Gezi Parkı davası tutuklusu Atalay’ın tahliyesi için Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları tarafından başlatılan “Can Meclis’e Gelsin” başlıklı imza metninde, Can Atalay'ın tahliye edilmesi için çağrı yapıldı.

“change.org” üzerinden tahliye talebiyle başlatılan imza kampanyasının metninde şu ifadelere yer verildi: 

“14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen seçimlerde Hatay Milletvekili olmaya hak kazanan yol arkadaşımız, avukatımız, meslektaşımız Av. Can Atalay; Anayasa’nın 83. Maddesi ile Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararlarına aykırı ve keyfi biçimde tahliye edilmemektedir. Av. Can Atalay’ın siyasi haklarını ihlal eden, seçmenlerin iradesini çiğneyen bu hukuksuz ve keyfi uygulamaların bir an önce terk edilmesini, Can’ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kürsüdeki yerine kavuşmasını, derhâl serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”