Sivasspor yeni transferlerinin katkısıyla Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek hem üç maçlık mağlubiyet serisini sona erdirdi hem de Avrupa için yeniden umutlandı. Ligin ilk yarısını lider Başakşehir’in 6 puan gerisinde 3. tamamlayan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda sadece bir kere kazanabildi. Erol Bulut’un iki yıldır ilmek ilmek ördüğü sistemin çöküş nedenlerini doğru analiz etmesi gerekiyor. Zira bu […]

Sivasspor yeni transferlerinin katkısıyla Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek hem üç maçlık mağlubiyet serisini sona erdirdi hem de Avrupa için yeniden umutlandı. Ligin ilk yarısını lider Başakşehir’in 6 puan gerisinde 3. tamamlayan Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda sadece bir kere kazanabildi. Erol Bulut’un iki yıldır ilmek ilmek ördüğü sistemin çöküş nedenlerini doğru analiz etmesi gerekiyor. Zira bu düşüşü sadece takımdan ayrılan ya da sakat olan oyunculara bağlamak eksik bir okuma olacaktır.

Trabzonspor sahasında Akhisarspor’u 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve puanını 40’a çıkarttı. Ünal Karaman, takımının geriye düşmesinin ardından Toure ve Olcay’ı oyuna sürerek kritik galibiyetin mimarı oldu. Bu sezon ekonomik sıkıntılar sebebiyle öz kaynaklarına yönelen Trabzonspor krizi fırsata çevirmeyi başarıyor. Oyuncu grubu son yılların en başarılı performansını gösterirken taraftarlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ligin dibine demir atan Akhisar deplasmanda en az puan toplayan takım. Kendi evinde topladığı puanlarla lige tutunmak mümkün değil.

Ankaragücü kulübü Bursaspor ile oynayacağı maçın gelirlerini geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanından dönerken hayatını kaybeden Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz’ün ailelerine vereceğini açıklamıştı. İl Güvenlik Kurulu Kararınca tüm takım taraftarlarına açılan karşılaşmada birçok başka takım taraftarı da stattaki yerini aldı. Bu anlamlı geceye en çok puanların paylaşılması yakışırdı, sonuç da öyle oldu.

Lider Başakşehir, Fenerbahçe engelini de kayıpsız atlatarak şampiyonluk yolunda doludizgin ilerlemeye devam etti. Yaş ortalaması yüksek oyuncu grubu enerjisini tasarruflu kullanıp ihtiyaç olduğunda oyunun kontrolünü elinde tutarak sonuca gitmeyi başardı. Maça iyi başlayan ancak kalesinde golü gördükten sonra çözülen Fenerbahçe’de kolay gol yemek kronik bir sorun haline geldi. İkinci yarıdaki etkili oyunun puana dönüşememesinde üçüncü bölgedeki yaratıcılık ve bitiricilik eksikliği kadar savunma zaaflarının da etkisi var.

BB Erzurumspor yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmadan puansız ayrıldı. Alanyaspor Cisse’nin iki penaltı kaçırmasına rağmen haftayı üç puanla kapatmayı başardı. Cisse bu sezon kullandığı 4 penaltı atışını da gole çevirememesine rağmen Alanya’nın en golcü ismi durumunda.

Göztepe ile Kasımpaşa’nın İzmir’deki randevusundan gol sesi çıkmadı. Kasımpaşa 2019’da ilk kez bir maçı gol yemeden tamamlarken galibiyet hasreti de 8 maça çıktı. İki haftadır ateş hattında yer alan Göztepe’yi çok zorlu maçlar bekliyor. Gelecek 5 haftada oynayacağı rakiplerinin 2 tanesi şampiyonluk adayı diğer üçü ise düşme hattındaki takımlar…

Rizespor evinde konuk ettiği Kayserispor’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla ev sahibi takım yukarıya tırmanışını sürdürürken konuk ekip 10 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Beşiktaş, evinde Konyaspor’a karşı etkili oynamasına rağmen üç puanı uzatma dakikalarında Kagawa’nın attığı golle aldı. Beşiktaş rakibine verdiği pozisyonun kalesinde gördüğü gole oranı zirve yarışındaki diğer rakiplerinin çok üstünde. Karius’un performansını açıklayan bir istatistik. Bu mağlubiyetin ardından Konyaspor’un kazanamama serisi 6 maça, Trabzonspor ile arasındaki mesafe ise 5 puana çıktı.

Haftanın kapanış karşılaşmasında Galatasaray, Antalyaspor’u farklı mağlup ederek Başakşehir’i takip etmeyi sürdürdü. Fatih Terim, sükseli galibiyetin 17. dakikada gelen ilk gol ile rakibin fişini çeken 65. dakikadaki ikinci gol arasındaki zaman diliminde yapılan hataların üstünü örtmesine izin vermemeli. Antalyaspor her mağlubiyette ateş hattına biraz daha yaklaşıyor. Kırmızı Beyazlılar için gelecek hafta oynayacak Antalya derbisinin önemi iki katına çıktı.