Spor Toto 1. Lig'in son haftasındaki Çaykur Rizespor-Altınordu mücadelesinde, Rize temsilcisine Süper Lig'e yükselmesi için beraberlik yeterken, İzmir ekibi kümede kalmak için kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Kaynak: AA
Çaykur Rizespor Süper Lig'e yükselme, Altınordu kümede kalma peşinde

 Spor Toto 1. Lig'in son haftasında 21 Mayıs Pazar günü Altınordu'yu ağırlayacak Çaykur Rizespor, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanacak karşılaşmada, Süper Lig yolunda en az 1 puana ihtiyacı bulunan Rize ekibi, lige tutunabilmek için kazanması gereken İzmir temsilcisi karşısında mücadele edecek.

Ligde 67 puanla 2. sırada yer alan yeşil-mavililer, berabere kalmaları halinde en yakın rakibi Pendikspor'un maç sonucunu beklemeden Samsunspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan yükselecek.

34 puanla 16. sırada bulunan Altınordu ise Rize deplasmanında galibiyet dışındaki her sonuçta küme düşüyor. Kırmızı-lacivertliler, kazanmaları halinde de ligde kalmak için Gençlerbirliği ve Erzurumspor FK'nin kaybetmesini bekleyecek.