AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İmamoğlu ve Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Anadolu Ajansı'na saldırıyorlar sonra da seçim sonucunu açıklıyorlar. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Biz buna rağmen seçim sonucunu ilan etmiyoruz" dedi. Çelik, kaybetmeye de kazanmaya da saygı duyduklarını iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Çelik, İmamoğlu ve Yavaş'ın açıklamalarını eleştirdi: Erdoğan önde gitmesine rağmen biz ilan etmiyoruz
Fotoğraf: AA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sandıkların açılması sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Anadolu Ajansı'nın verilerinin güvenilir olmadığı, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde gittiği yönündeki açıklamalarını eleştirdi. 

Çelik, "Anadolu Ajansı'na saldırıyorlar sonra da seçim sonucunu açıklıyorlar. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Biz buna rağmen seçim sonucunu ilan etmiyoruz. Bunu açıklayacak olan YSK'nın yetkisine saygı gösteriyoruz" diye konuştu. 

Çelik ayrıca, "Siyasetçinin not vereni millettir. Biz kazandığımızda da saygıyla karşıladık, belediyeleri kaybettiğimizde de saygıyla karşıladık" iddiasında da bulundu. 

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Oy sayma işlemleri şeffaflık içerisinde yürüyor. En büyük zenginliğimiz işleyen bir demokrasiye sahip olmamız. Bütün vatandaşlarımızın hassasiyetine teşekkür ediyoruz. Bu süreçte yapılması gereken sonuçları beklemek. Sonuçlar kesinleşmeden, birden bire karşımızdaki ittifakın sözcüsü, belediye başkanları telaş içerisinde televizyonlara çıktılar ve klasik bir şekilde AA'nın verileri çarpıttığını söylediler. Anadolu Ajansı bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Verileri bir siyasi partinin beğenip beğenmemesi önemli değil. Bu telaş nedir? Sabretmeleri lazım, telaşa gerek yok. Bu saatten sonra oy verme işlemi devam ediyor olsa, bir kurum etkilemesi olsa bu konuda hassasiyet gösterse anlamlı tarafı olabilir. Bir ders alması gereken varsa Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sokağa çıkmayın gibisinden bir yaklaşım sergiliyorlar, ondan sonra da AK PArti'nin önüne sonuç ne olursa olsun saygı duyacak mısınız... Bizim saygı duyma geleneğimiz var. Yargı vesayetiyle, askeri vesayetle engelleme geleneği de sizde var.

"MİLLET İRADESİNE YAKIŞMAYAN BİR DAVRANIŞTIR"

Biraz evvel cumhurbaşkanı yardımcısı oalrak iki belediye başkanı çok vahim bir açıklama yaptılar. Utanç verici bir açıklamadır. 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'dur diye bir açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'na saldırıyorlar sonra da seçim sonucunu açıklıyorlar. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Biz buna rağmen seçim sonucunu ilan etmiyoruz. Bunu açıklayacak olan YSK'nın yetkisine saygı gösteriyoruz. Yaptıkları açıklama milli iradeyi gasp etme açıklamasıdır. Niye bu kadar telaş yapıyorsunuz? Birkaç saat sonra neticeler daha net ortaya çıkacak. Son derece yakışıksız, millet iradesine yakışmayan bir davranıştır. Herhangi bir şekilde millet iradesinin tecelli etme sürecinde bir manipüle edilmesine müsaade etmeyiz. 

Cumhurbaşkanımız, partimiz, şimdiye kadar açıklanan sonuçlarda net bir biçimde önde olduğu halde, biz herhangi bir şekilde 'sonuç şudur' demiyoruz. Kimse çıkıp da 'cumhurbaşkanımız kazanmıştır' deme noktasında olmamalıdır. Çünkü sandıklar sayılıyor. Milletin iradesi tecelli edecek. Millet iradesi tecelli ettikten sonra da siyasetçinin sicil amiri millettir. Hepimiz bunu saygıyla kabul edeceğiz, başımızın üstünde taşıyacağız. Kazandığımızda da saygıyla karşıladık, belediyeleri kaybettiğimizde de saygıyla karşıladık. Bu son yaptıkları basın toplantısı bütün zihniyeti ele vermiştir. Milli irade tecelli etmeden, milli idarenin tecelli etmesi için hukuki süreç, sayım süreci devam ederken, çıkmışlar millet adına yapılması gereken açıklamayı kendileri yapıyorlar. Bu siyasi gasptır. Bu son derece yakışıksız olmuştur. Milletimizin hiçbir şekilde bir tansiyona girmesine, ülkemizde herhangi bir şekilde provokasyon olacakmış gibi bir kuşku içerisine girmesine gerek yoktur.

Sayım süreci devam ederken biz hiçbir şekilde seçim sonucu açıklamayız. Milletimiz müsterih olsun, sayım devam etmektedir. Bütün siyasi partilerin temsilcileri oradadır, vatandaşlarımız oradadır. Türk demokrasisi, bütün dünya önünde, alnımızı ak edecek bir sınav vermeye devam etmektedir."