AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Cumhurbaşkanımızı rahmetli şehit başbakanımız Menderes'in katillerinin dilini kullanarak tehdit edenlere hiçbirimiz geçit vermeyiz. Büyük milletimiz meydanlardadır, sokaklardadır" dedi.

Kaynak: DHA
Çelik: Menderes'in katillerinin dilini kullanarak tehdit edenlere geçit vermeyiz
FOTOĞRAF: DHA

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a parti rozetini taktı. Programda konuşan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı nefret diliyle hedef alanları kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye sandığa doğru giderken kafa karıştırmaya çalışanlar, birtakım manipülasyonlar yapmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. Partimizle ve Cumhur İttifakı'nın bütün üyeleriyle sandık arasındaki sandığa inanma, sandığın gücü yoluyla Türkiye'nin yönetilmesine dönük irade konusunda birçok yalanla karşı karşıya kalıyoruz. Bu yalanlara topluca cevap vermek lazım. Herkesin bilmesi gereken şey şudur; Cumhur İttifakı, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinin her zaman en üst prensip olarak yaşaması, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak ilkesinin her zaman hakimiyetini sürdürmesi çerçevesinde bütün siyasi faaliyetlerini yürütüyor. Bu çerçevede bakıldığında bir kere daha Cumhurbaşkanımıza dönük olarak bazılarının rahmetli şehit başbakanımız Adnan Menderes'in katillerinin diliyle konuştuğunu, onu hedef aldığını görüyoruz."

'GEÇİT VERMEYİZ'

Bu dili şiddetle kınadıklarını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aziz milletimiz çok iyi bilmektedir ki bütün ömrünü milletine hizmetle geçirmiş Sayın Cumhurbaşkanımız siyasi hayatını aynı şekilde sürdürmeye, aynı irade ile yoluna devam etmeye devam edecektir. Bunların yapmaya çalıştığı bu kara propaganda faaliyetleri yurt dışındaki hangi karanlık odakların ürünüdür biz bunu çok iyi bilen bir kadroyuz. Siyasi hayatımız boyunca bununla mücadele ettik. Cumhurbaşkanımızı nefret diliyle hedef alanlar, Cumhurbaşkanımıza söyledikleri sözlerin yarısını terör örgütlerine karşı söyleyemiyorlar ya da terör örgütlerini destekleyenlere karşı söyleyemiyorlar. Çünkü açık ve net bir şekilde kurdukları iş birlikleri, kurdukları oluşumlar tek bir şeye dayanıyor, o da Erdoğan karşıtlığına. Bu tip oluşumların varlığının nasıl şekillendiğini, nasıl desteklendiğini ve tarihte çeşitli zamanlarda ülkemize ne kadar ağır bedeller ödettiklerini çeşitli kereler gördük. Bu sefer Allah'ın izniyle büyük milletimizin desteğiyle bir kere daha bu tuzakların bozulacağına, büyük milletimizin bu terör odaklarıyla iç içe geçmiş bu yapılara gereken dersi 14 Mayıs'ta sandıkta demokrasimizi bir kere daha taçlandırarak vereceğine olan inancımız tamdır. Ama hiç kimse şunu unutmasın ki Cumhurbaşkanımızı rahmetli şehit başbakanımız Menderes'in katillerinin dilini kullanarak tehdit edenlere hiçbirimiz geçit vermeyiz. Büyük milletimiz meydanlardadır, sokaklardadır."