İstanbul Beykoz'da 'Çerkes Cengiz' olarak tanınan Cengiz Şıklaroğlu'nun, ormanlık alana kaçan aslanının yakalandığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. "Şaka" olarak ortaya atılan iddianın gerçek sanılarak sosyal medyada yayıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA-İHA
"Çerkes Cengiz’in aslanı ormana kaçtı" iddiası 'şaka' çıktı

İstanbul'da 'Çerkes Cengiz' olarak tanınan Cengiz Şıklaroğlu'nun sahip olduğu aslanın Beykoz'da ormanlık alana kaçtığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

İhlas Haber Ajansı'na (İHA) göre Beykoz’da 4 Temmuz Salı günü 22.45 sıralarında yaşanan olayda, ormanlık alanda aslan kükremesi duyulduğuna dair polise ihbarda bulunuldu.

Buna göre, ihbar üzerine ormanlık alana giden Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği (Yunuslar) alanda inceleme yaptı.

Dar alan çalışması yapan polis ekipleri ormanda bir aslanın gezdiğini fark etti. Aslan, tüf tüf diye tabir edilen ilaçlı ok ile polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Ancak Demirören Haber Ajansı'na (DHA) göre polis, olayın doğru olmadığını açıkladı. "Şaka" olarak ortaya atılan iddianın gerçek sanılarak sosyal medyada yayıldığı belirtildi.

Aslanın sahibi olduğu öne sürülen, 'Çerkez Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu'nun ise yaptığı sosyal medya paylaşımında "Kolluk kuvvetlerimize yalan bir haber ile uğraştırıyorlar. Allah yardımcımız olsun" ifadeleri yer aldı. 

***

'ÇERKES CENGİZ' KİMDİR?

Türkiye ve Rusya'da ayrı suçlardan yargılandığı belirtilen ‘Çerkes Cengiz’ lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, 10 aylık hapis cezasını yatmak üzere 100 araçlık konvoyla cezaevine gitmesiyle tanınmıştı.

Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gitme görüntülerinin şov amaçlı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Görüntülerin yayınlamasının ardından Şıklaroğlu, gözaltına alınmıştı.

Şıklaroğlu, sosyal medya hesabında kendisini “CEO of SİLAHSAN, Uçak ve Uzay Mühendisi, KARDEŞLİK BAŞKANI, Offshore-Otodrag-Supercars şampiyonu” olarak tanıtıyor.