AKP’den 27. dönem milletvekili aday adayı olan ve 2016’da Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı iddiası, CHP’de ve kamuoyunda yeni bir tartışma daha başlattı. CHP kaynakları Yaman’ın mevcut durumda danışman olmadığını belirtirken cumhurbaşkanlığı seçiminden 2 gün önce danışman olarak atandığını gösteren belgeyle ilgili sessiz kaldı.

CHP'de 'Perinaz Mahpeyker' bilmecesi: Danışman oldu mu, olmadı mı?

birgun.net

AKP’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve 27. dönem milletvekili aday adayı olan ve 7 yıl önce Kılıçdaroğlu'na 'zavallı, hain, kanı bozuk' diyerek hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı iddiası, yeni bir tartışma başlattı.

Yaman’ın durumuna ilişkin belirsizliği gidermek adına açıklama yapan CHP’li yetkililer, Yaman’ın 4 Haziran’dan sonra danışman olmadığını söyleseler de 26 Mayıs’ta yapıldığı belirtilen atama hakkında bilgi vermediler.

Söz konuyu iddiaya ilk yanıt, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’den geldi. Konuya ilişkin TELE1 canlı yayınında konuşan Erdem, böyle bir atamanın ‘söz konusu olmadığını’ söyledi:

“Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok.”

CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiayı yalanlarken Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktardı.

Ancak sosyal medyada yayılan ıslak imzalı belgeye göre Perinaz Mahpeyker Yaman, 26 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandı. 

Konuyla ilgili CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran İsmail Saymaz, Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, 4 Haziran’da ise bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini ifade etti.

Saymaz, Perinaz Yaman'ın yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçirdiğini de yazdı.

CHP’den edinilen bilgiye göre ise genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin sonrasında 4 Haziran 2023 tarihli genelgeyle o tarihe kadar görev yapan genel başkan danışmanlarının görevleri sona erdi. 4 Haziran'dan itibaren de Perinaz Mahpeyker Yaman’a danışmanlık görevi verilmedi.

Ancak CHP, seçimlerden 2 gün önce Yaman’ın danışman olarak atanıp atanmadığına ve sosyal medyada yayılan belgenin gerçekliğine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

"DANIŞMANLIK GÖREVİ DEVAM EDİYOR"

Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ise Yaman ile konuştuğunu, Yaman'ın kendisine Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak görev yapmaya devam ettiğini söylediğini aktardı.

YAMAN: O TWEET'LERİ BEN YAZMADIM

Öte yandan sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yaman, Kılıçdaroğlu'na yönelik 7 sene önce atılan hakaret içerikli tweet'leri kendisinin atmadığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu'na güvendiğini ve CHP'de bir 'nefer olarak' çalışmak istediğini belirten Yaman, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.