CHP MYK toplantısı öncesi bazı genel başkan yardımcıları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, sızdırılan toplantıda yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın istifa etmeleri gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun da bu fikre katıldığı ancak "Parti içi sorunların bu denli kamuoyu önünde tartışılmasının çok kötü sonuçları olabilir" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

CHP'de sızdırılan toplantıda yer alan iki ismin istifası istendi, Kılıçdaroğlu uyardı

Hüseyin ŞİMŞEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmayların sızdırılan toplantısı, CHP'de tartışılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen bazı genel başkan yardımcıları, sızdırılan toplantıya katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın hemen istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

Bazı genel başkan yardımcıları, Kılıçdaroğlu'na "Meclis'te sizin temsilciniz olan Grup Başkanı (Özgür Özel) ve Grup Başkanvekili'nin (Gökhan Günaydın) böyle bir çalışma içerisinde olması kabul edilemez. Hemen bu görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor' görüşünü dile getirdikleri öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun da bu fikre katıldığı ancak "Parti içi sorunların bu denli kamuoyu önünde tartışılmasının çok kötü sonuçları olabilir" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

"İL BAŞKANLARI SIZDIRILAN VİDEODAN SONRA ARADI"

Öte yandan bir MYK üyesi, 'Kılıçdaroğlu değişsin' diye imza toplamaya yeltenen il başkanlarından bazılarının sızdırılan videodan sonra kendilerini aradığını ve "İyi ki toplamamışız" dediğini söyledi.

MYK üyesi, sızdırılan videoya ilişkin şunları söyledi: "Bu isimlerin çoğu eski isimler. Parti'nin nefret objesi haline gelmiş isimler de aralarında. Değişimi bu şekilde mi yapacaksınız? Daha önce Kılıçdaroğlu değişsin diye imza toplamaya yeltenen ancak vazgeçen il başkanlarından bazıları videodan sonra bizi aradı. İyi ki toplamamışız diyorlar. Onlar da zaten bu kadroların değişimini istiyordu."

CHP SÖZCÜSÜ: ETİK OLMAYAN TOPLANTIYI DOĞRU BULMUYORUZ

Öte yandan MYK'de sızdırılan video ile ilgili CHP'nin tek yorumunun Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılacak açıklamayla duyuralacağı öğrenildi.

Öztrak, saat 14.30'daki basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Faik Öztrak açıklamasında, "Millet zulüm altıdayken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmayız" dedi.

Öztrak, şunları ifade etti: "Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin Genel Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu, 100 yıllık CHP'yi limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu."

KILIÇDAROĞLU İLE BELEDİYE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELİYOR

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile belediye başkanları 22 Temmuz Cumartesi günü bir araya gelecek.

Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dışındaki bütün belediye başkanları katılacak.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlandı.

Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer alıyor.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafı yer alıyor. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında "Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.