CHP’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da partiye olan ilgiyi ve bölgedeki vekil sayısını artırmak amacıyla oluşturduğu Doğu Masası, çalışmalarını tamamladı. Konuya ilişkin hazırlanan raporda, CHP'nin özellikle Diyarbakır, Urfa, Van ve Hakkari'de oylarını artırdığı kaydedildi.

CHP'den 'Doğu Masası' anketi | 4 ile dikkat çekildi: Partinin oy oranı artıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) altı ekip halinde faaliyetini sürdüren Doğu Masası'ndan ulaşan raporlar ve anketlere göre, partinin bölgede 10 ay önce yüzde 1.8 ve 2.2 arasında olan oy ortalaması 7.4’e ulaştı. CHP’nin bölgedeki örgütsel büyümesi (üyelikler ve sandık görevlileri) ise yüzde 13’e çıktı. Özellikle Diyarbakır, Urfa, Van ve Hakkari’de ciddi bir oy artışı var.

CHP’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da seçmen ile doğrudan temas kurarak partiye olan ilgiyi artırmak, bölgeden çıkartılan milletvekili sayısını da artırmak amacıyla oluşturduğu Doğu Masası yaklaşık 10 ay önce çalışmalarına başladı.

AKP SEÇMENİ CHP'YE YAKINLAŞTI

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in aktardığına göre; çalışmalarını tamamlayan Doğu Masası’na uluşan raporlarda, Bölgede AK Parti seçmeninin bize daha fazla teveccüh gösterdiği noktasında bir kanaatimiz oluşmaya başladı. Bölgede Genel Başkanımıza ciddi bir teveccüh var. Bölgede de ciddi bir oy alacağı kanaatindeyiz” yorumları yapılıyor.

SON ANKETLERDE CUMHUR İTTİFAKINDA DÜŞÜŞ GÖRÜLÜYOR

Öte yandan son anketler Cumhur İttifakı’nın oy oranındaki düşüşü gözler önüne seriyor.

Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yapılan Türkiye Monitörü araştırmasına göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38 ile son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Ankete göre muhalefet yüzde 42,5 ile iktidar blokunu geride bırakıyor. Öte yandan AKP seçmeninin yüzde 62,5’i doların mevcut seviyesi için ‘çok yüksek’ ya da ‘yüksek’ dedi.

ORC Araştırma'nın son anketinde ise AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 38,8; CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 38,5 aralığında oy alıyor.

MetroPoll’ün yayınladığı son ankette de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı yüzde 40,7’de kaldı. Erdoğan’ı onaylamayanların oranı ise yüzde 54,4 olarak ölçüldü. Bu oran, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonraki en yüksek üçüncü oran oldu. Böylece arada onay karşıtlığı lehine 14 puana yakın bir fark oluştu.