Yoksullukla etkin mücadele edilerek yoksul yurttaşların sayısının azaltılmasını sağlayacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılması istendi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iktidarın yoksulluğu çözemediği, halkı yoksulluğa alıştırmaya çalıştığını bildirdi

CHP'den yoksullukla mücadele için Meclis Araştırması teklifi

BirGün/Ankara

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasını taşıyan Meclis Araştırması teklifinde, Türkiye’de çok sayıda insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olduğu vurgulanarak, “Yoksullukla mücadele devletin asli görevleri arasındadır” denildi.

'İKTİDAR YOKSULLUĞA ALIŞTIRIYOR'

Tanrıkulu, önergesinde, yolsuzluğu bitireceği iddiasıyla iktidar olan AKP'nin, sorunların hiçbirini çözemediği gibi halkı adeta yoksulluğa alıştırarak yoksulluğu yönetme gayesi güttüğünü ifade etti. İktidardan yapılan açıklamalar ve yapılan hesaplamaların yoksullukla ilgili planlı ve sorunu çözme yönünde bir eylem bulunmadığını gösterdiğini belirten Tanrıkulu, "Tüm bu hususlar gençlerimize de umut yerine umutsuzluk ve mutsuzluk vermektedir. Sonuç olarak gelinen noktada, yoksulluğu azaltmak ve insanların asgari geçim standartlarının üzerinde yaşamalarını sağlamak için, hangi politikaların izlenmesi gerektiğinin belirlenmesi bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.