CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davayla ilgili İstanbul'da astığı 'Fos çıktı' afişlerinin toplatılması için polise talimat verildiğini öne sürdü. Polislerin afişlerle ilgili yaptığı yazışmayı paylaşan Bakan, "Eğer bu afişlerle ilgili bir toplatma kararı çıkarsa, bu yargıya talimat verilmiş demektir" ifadelerini kullandı.

CHP'li Bakan mesajları paylaştı: 'Fos çıktı' afişleri polise toplatılacak'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir polisin kendisine gönderdiği WhatsApp yazışmalarını Twitter hesabından paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davayla ilgili İstanbul'da asılan 'Fost çıktı' afişlerinin toplatılması için yargıya 'talimat' verildiğini öne sürdü.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a seslenen Bakan, "Az önce polis kardeşlerimiz CHP İstanbul İl Bşk. hazırladığı afişler ile ilgili bu yazışmayı gönderdi. 'Sayın vekilim, biz devletin polisiyiz, AKP’nin polisi değiliz. Bu koşullarda nasıl polislik yapacağız? Talimat ile mahkeme kararı mı alınır, teşkilat rahatsız'" diyorlar" İstanbul İl Emniyet Müdürü bunu açıklamak zorundasın" dedi.

"AKP İl Başkanı gibi davranmak istiyorsan üzerindeki üniformayı çıkart" diyen Bakan, "Eğer bu afişlerle ilgili bir toplatma kararı çıkarsa, bu yargıya talimat verilmiş demektir. Toplatmak istedikleri afişi şimdi sadece İstanbul değil tüm Türkiye görecek" ifadelerini kullandı.

'FOS ÇIKTI' AFİŞLERİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın kentteki bilboardlara astığı afişlerden ilkinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iptal edilen İstanbul seçimleri için söylediği "Hayatımda bu kadar şaibeli bir seçimi ilk kez görüyorum" sözleri ve "31 Mart davasındaki bütün sanıklar beraat etti. Bu iddialar fos çıktı" ifadeleri yer aldı.

İkinci afişte ise yine Soylu'nun İmamoğlu'na yönelik "Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum" sözleri ile "Ahmak davasındaki iddialar da fos çıkacak" deniyor.