CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, depremin ilk günlerinde çadır satması nedeniyle tepkilerin odağında olan Kızılay hakkında açıklamalarda bulundu. Bekaroğlu, seçimlerden sonra ilk olarak Kızılay meselesine el atacaklarını, bu meselenin başka hiçbir mesele ile karşılaştırılamayacağını ifade etti.

CHP'li Bekaroğlu: Seçimlerden sonra ilk olarak Kızılay meselesine el atacağız

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Kızılay'ın bir ticari işletme haline getirilerek hayır kurumu olmaktan çıkarıldığını belirtti.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kızılay'ın, uluslararası kimliği olan ve tüm dünyaca tanınan ülkenin milli, insani yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Kızılay'ın zor durumda olan insanlara karşılık beklemeden el uzatan bir kurum olarak bilindiğini ifade eden Bekaroğlu, "Bu el milletin elidir. En fakir olan kişi bile yeri geldiğinde bu kuruma yardım eder. Bu kurumun gelmiş olduğu son durum maalesef deprem dolayısıyla milletin önüne serildi. Kızılay, hayır kurumu olmaktan çıkarılmış, bütünüyle bir ticari kurum haline getirilmiş. Bu kapsamda Kızılay, bir holdinge dönüştürülmüş ve 12 şirket bu holdinge bağlanmış, ticaret yapıyor" dedi.

Bekaroğlu, seçimlerden sonra ilk olarak Kızılay meselesine el atacaklarını, bu meselenin başka hiçbir mesele ile karşılaştırılamayacağını sözlerine ekledi.