CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Didim’de işletme ruhsatı olmayan kaçak otelin açılışına katıldığını belirterek bu ilişkinin nedenini sordu. Hamzaçebi, Metin Yavuz’un eşinin de kaçak otelin sahibi Sweet Maril Sağlık Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile hisse devri ilişkisi içinde olduğunu ifade etti.

CHP'li Hamzaçebi'den AKP'li Yavuz'a: Kaçak olan otelin açılışına neden gittiniz?

BİRGÜN EGE

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un eşinin Maya İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Limited Şirketindeki 250 bin TL hissesini Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a darp edilmesine neden olduğu belirtilen İkizi Kulelerin sahibi Sweet Maril Sağlık Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketine devrettiğini bildirdi. AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Didim’de işletme ruhsatı olmayan kaçak otelin açılışına da katıldığını belirten Hamzaçebi, bu ilişkinin nedenini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı destek ziyaretinde bulundu. Ruhsatsız bir oteli mühürlemesi ve imar barışı dışında kalan eklentilerin yıkılması için ihale yapmış olması nedeniyle belediye başkanının bir takım çeteler saldırı düzenlediğini kaydeden Hamzaçebi, “Bunlar pusucudur. Tuzak kurmayı iyi bilirler. Bunlara alışkınız, hiç önemli değil. Bunlar aşılır. Didim’in karnından bu çete bozuntularını temizleyeceğiz. Hiç kimse tereddüt etmesin, o günler gelmektedir. Ama ilginç olan şudur: Ruhsatsız bir otelin açılış töreni için devletin milletvekili oraya gidiyor. İnşaat ruhsatının ve işletme ruhsatının olmadığı bir otel burası. Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz böylesi kanunsuz bir otelin açılışına gidiyor” dedi.

HANGİ İLİŞKİLER SİZİ O OTELİN AÇILIŞINA GÖTÜRDÜ?

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a, "İşletme ruhsatı olmayan, kaçak olan bu otelin açılışına neden gittiniz? Hangi nedenle gittiniz? Hangi ilişkiler sizi o otelin açılışına götürdü? diye soran Hamzaçebi, şunları söyledi:

“İktidar gücünün milletvekili kanalıyla orada hissettirilmesi, o oteldeki kanunsuzlukların, o otelin yapımındaki usulsüzlüklerin, onun arkasındaki kirli ilişkilerin iktidar gücüyle örtbas edilmesi anlamındadır. Ağustos 2020’de yayınlanan Söke Ticaret Sicil Gazetesindeki belgeye göre Maya İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Limited Şirketindeki hisselerini Metin Yavuz’un eşi 250.000 Türk Lirası bedelle otelin şirketine devrediyor. Bir milletvekilinin eşi şirketini, yasadışı yapılmış otelin sahibinin şirketine devrediyor. Onlar da kendilerini sağlama almak için hisselerini başka birilerine devretmişler ki ortaklığım burada görünmesin anlayışı gütmüşler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sayın Metin Yavuz’un bu konuyla ilgili Didim ve Aydın’lıları ikna edici bir cevap vermesi gerekmektedir. Aydın’lılar bunun hesabını kendilerine soracaktır.”