CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “gerekirse kız okulları açılabilir” sözlerine tepki gösterdi. Karabıyık, “Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanı'nın böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez” dedi.

Kaynak: ANKA
CHP'li Karabıyık'tan Tekin'in skandal 'kız okulları' çıkışına tepki: Hiçbir koşulda kabul edilemez
Fotoğraf: AA

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in dün katıldığı bir televizyon programında ‘kız çocuklarını karma eğitim gerekçesiyle okula göndermek istemeyen velilerin tercihlerine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı'na ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Karabıyık, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada Tekin’in skandal sözlerinin “kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

Tekin’in “Kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz” açıklamasının iki açıdan kabul edilemez olduğunu kaydeden Karabıyık, bunlardan birincisinin, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul ediliyor olması olduğunu belirterek, “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

"HİÇBİR KOŞULDA KABUL EDİLEMEZ"

Karabıyık, Tekin’in açıklamasının ikinci sakıncasını ise şu şekilde açıkladı:

"Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez."