CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı saldırı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi. Özel, "Suç işleri Bakanı’nın, ‘orada olaylar iyi yönetildi’ diyecek kadar hadsizleşmesi meseleyi AKP’nin kurumsal olarak sahiplenmesidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA
CHP'li Özel: ‘Olaylar iyi yönetildi’ demek meseleyi AKP'nin kurumsal olarak sahiplenmesidir
Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde Diyarbakır Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ile basın toplantısı düzenleyerek, seçim gündemi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlediği miting sırasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırıyı "Dünden itibaren dördüncü aşamaya geçtik" şeklinde yorumlayan Özel, Erzurum'da sorumlu olan kamu görevlileri hakkında işlem yapılmadığına dikkat çekti. Özel, "Emniyet Müdürü’nü görevden al, Vali’yi açığa al soruşturma başlat. Belediye Başkanı hakkında bizim anlayışımızda görevden alma yok, soruşturma başlat ve bu işten AKP’nin bir sorumluluğu olmadığına beni ikna et. Bunları yapmadıkları gibi Gençlik Kolları üyelerinden, MYK üyelerine, Milletvekili adaylarına kadar Erzurum’da yaşananları sanki bütün Erzurum yapmış gibi, Erzurum’u alkışlayandan tutun da ‘yarın Konya’da da gelin şeytan taşlayalım’ diye bugünkü mitingi provoke etmeye çalışanlara kadar AKP’nin başta İçişleri Bakanı adı üstünde suç işleri Bakanı’nın, ‘orada olaylar iyi yönetildi’ diyecek kadar hadsizleşmesi meseleyi AKP’nin kurumsal olarak sahiplenmesidir. Dördüncü evre olarak kaba kuvvet, şiddet, korku yayma ve seçimleri terörize etme yolunu tercih etmişlerdir" ifadelerini kullandı. 

“AKP’NİN BİR KOLUNDA MHP, BBP AMA LİSTELERİNDE, GÖNLÜNDE HİZBULLAH PARTİSİ VARDIR”

HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunu hatırlatan Özel, şunları söyledi:

"Bugün AKP’nin bir kolunda Devlet Bahçeli ve MHP, bir kolunda BBP ama listelerinde, içinde, böğründe, koynunda Hizbullah partisi vardır. O partidir ki, HÜDAPAR adında, bugünkü Genel Başkanı Hizbullah’ın davasının avukatıdır. Konca Kuriş’i hatırlatırız, Gaffar Okkan’ı hatırlatırız, domuz bağlarını hatırlatırız ve bu birlikteliğin CHP’ye her fırsatta ne ittifakındaki 600 aday içinde terörle iş birliği adaylar olduğu ne de bu konuda herhangi bir gerçeklik olduğu halde sürekli iftira ve hakaret edenlerin bir kollarında milliyetçi partiler ama listelerinde de HÜDAPAR’ın olduğunu ifade etmek gerekir. Bunları yakından görmek gerekir."

“KÜRTLER ‘SORUNUM VAR’ DİYORSA KÜRT SORUNU VARDIR”

"Bugün Meclis’te MHP-AKP blok Kürt sorunu yok deme noktasındadır" diyen Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Türkiye’de Kürtler ‘sorunum var’ diyorsa Kürt sorunu vardır. Onu çözmek demokratik siyasetin, siyaset kurumunun birinci görevidir. Bundan sonraki süreçte söylediğim gibi kazandığımız için yapıyorlar. Gerginlikleri ondan, şiddetleri ondan, telaşları ondan. Bu iktidar değişimine omuz veriniz, güç veriniz. AKP’nin zaman zaman daha da üstünü kendisinin ifade ettiği 10 milyondan fazla üyesi var. Biz kömür yardımı için nüfus cüzdan fotokopisinin istenip üye yapılan yoksul insanları biliyoruz. Biz torunu tayin görecek diye üye olanların, çocuğu mülakata girecek diye üye olanların, muhtarın, ‘vali bey bastırıyor, hep beraber üye olmazsak yolumuz yapılmaz’ diye köyce üye olanları, biz içi kan ağlasa da üye olanları ya da üye olsun diye şimdi pişman olanları biliyoruz. Kimse Millet İttifakı’nda kimse geçmişte verdiği oydan sorumlu olmayacak.”