İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, AKP'li bir Meclis üyesinin “BELTUR’u elitlere açıyorsunuz” sözüne verdiği yanıtta, "2012 yılında Kore'ye 356 kişiyi uçakla gönderdiniz. Sizin elitleriniz onlardır. Halkı düşünseydiniz bu seyahati yapmazdınız" dedi.

CHP'li Subaşı'dan AKP'li Meclis üyesine: Kore'ye gönderdiğiniz 356 kişi sizin elitlerinizdir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ekim ayı birinci oturumunda konuşan İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, “İstanbul’a geldiğimizde gördüğümüz manzara adeta her tarafı dağınık bir ev görünümündeydi. Mutfakta bulaşıklar yığılmış, çöp boşaltılmamış, banyoda çamaşırlar birikmiş durumdaydı. Çarşaf, yorgan, yastık kirli bir haldeydi. Şimdi biz ortalığa çekidüzen veriyoruz” dedi.

"EV PİSLİK İÇİNDE, 'NİYE ARABA ALMADINIZ' DİYE SORUYORLAR"

İBB Meclisi dün saat 14’te sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde İstanbul Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Grup Başkan Vekillerinin söz aldığı oturumda konuşan CHP’li Subaşı, gündemin öne çıkan bazı konuları hakkında görüşlerini bildirdi. Göreve geldiklerinde İstanbul’u ‘dağınık bir ev’ olarak bulduklarını ifade eden CHP’li Subaşı, “İstanbul adeta perdeleri kirli, mutfakta bulaşıkları yığılmış, çöpü boşaltılmamış, tabakları pislik içinde, salonda yastıkları bir tarafta, koltukları bir tarafta, perdeleri bir tarafta haldeydi... Yatak odasında çarşaf-yastık-yorgan kirliydi. Banyosu gırtlağına kadar kirli çamaşırla doluydu. Biz İstanbul’u böyle bulduk. Biz bunu yerine-yurduna-yoluna koymaya çalışıyoruz, siz diyorsunuz ki ‘bu eve niye araba almadınız.’ Onun da zamanı gelecek ama önce bu evi yoluna koyacağız. Biz mutfağı düzenliyoruz, bulaşığı bir güzel yıkıyoruz… Bunu yaptık diye vatandaşa anlatıyoruz. Arkadaşlar diyor ki ‘o tabağı biz almıştık’. Bunu reddetmiyoruz. Ama ortalığa çeki düzen veren biziz” dedi.

"30 YILDA KURBAĞALIDERE'DE YAPILAMAYANI BİZ 1 YILDA YAPTIK"

İBB’nin kısa sürede yaptıklarını özetleyen CHP’li Subaşı, “Eski yönetimin Kurbağalıdere'de 30 yılda yaptıkları ortadaydı. 1 sene içinde balçığı komple temizledik. Merter'de 500 araçlık İSPARK tesisini 2 katına çıkardık. AK Parti’nin İstanbul’da laf olsun diye adeta yapar gibi yaptığı, elinin ucuyla dokunduğu şeyleri biz tek tek düzeltiyoruz” dedi.

2009'da Ayamama Deresi’nın taştığını ve 31 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan CHP’li Subaşı, “11 yılda ıslah edemedikleri dereyi ıslah ettik. Kemerburgaz Kent Ormanı'na 6 senedir dokunmamışlar. Büyük İstanbul Otogarı’nı artık sadece bir otogar değil, aynı zamanda kültür merkezi haline getirdik. İnsanlar artık Otogar’dan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Tuvaletleri pırıl pırıl. Bizi ‘2 tane pisuvar koydunuz’ diyerek alaya almaya çalışıyorlar. Peki, bugüne kadar bunlar neden yapılmadı. Bu bir tuvalet değil, medeniyet meselesidir” diye konuştu.

"MALİYETİNİ ARAŞTIRIYORUZ, BULACAĞIZ"

Meclis’te AKP'li bir Meclis üyesinin “BELTUR’u elitlere açıyorsunuz” sözüne de yanıt veren CHP’li Subaşı, “Biz sadece halkımızı elitler olarak görürüz. 2012 yılında Kore'ye 356 kişiyi uçakla gönderdiniz. Sizin elitleriniz onlardır. Halkı düşünseydiniz bu seyahati yapmazdınız. 507 kişi Kore’de 5 yıldızlı otelde kalmış. İsimleri, otelin gecelik maliyetini de araştırıyoruz, bulacağız” dedi.

"İSTANBUL YANDAŞLARIN DEĞİL, BÜTÜN HALKINDIR"

İstanbul’u katılımcı bir anlayışla yönettiklerinin de altını çizen Subaşı, AKP Grubu’ndan getirilen ‘İstanbul Senin’ afişlerine gösterilen tepkiye de yanıt verdi. Subaşı, “Meydanları düzenlerken yarışmalar açıyoruz. Herkesi sürece katıyoruz. Biz "İstanbul Senin" diyoruz, onlar bizimle dalga geçiyor. İstanbul belli yandaşların ve sermaye gruplarının değil, İstanbul bütün halkındır” diye konuştu.