CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa, Harran ilçesinin Doğu Konacık mezrasında yaşayan köylülerin bir aydır elektriksiz ve susuz olduğunu belirterek Şanlıurfa Belediyesi bölgeye acilen su götürmesi için çağrıda bulundu Tanal, yaptığı çağrıda “Bu yoksulluk nedeniyle insanlık onuru zedeleniyor. İnsanca yaşama hakkı ihlal ediliyor. Böyle bir mağduriyet ancak Afrika’da yaşanır. Derhal bu eşitsizlik giderilmeli, bunun hiçbir mazereti olamaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Tanal'dan 'su' ve 'elektrik' tepkisi: Böyle bir mağduriyet ancak Afrika’da yaşanır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa, Harran ilçesinin Doğu Konacık mezrasında yaşayan köylülerin bir aydır elektriksiz ve susuz olduğunu belirterek, bölgenin su ve elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için çağrı yaptı.

Su ve elektrik kesintisinin kabul edilemeyecek bir eşitisizlik yarattığını dile getiren Tanal, konunun takipçisi olacağını kaydetti. 

"ŞANLIURFA BELEDİYESİ BÖLGEYE ACİLEN SU GÖTÜRMELİDİR"

Twitter üzerinden paylaşım yapan Tanal, şunları kaydetti: 

"Şanlıurfa, Harran Doğu Konacık Mezrası’nda yaşayan çocuklarımız da vatandaşlarımız da isyan ediyor. 1 aydır elektriksiz ve susuzuz diyorlar. Bölge halkı, her yere şikayet ettik, Belediyesi’nden, Kaymakam’a, Vali’ye kadar ama hiçbir yetkili bu işe el atmadı diyor."

"Çocuklarımız ‘elektriksiziz, ders çalışamıyoruz, okula gidemiyoruz, şişelerle su taşımak zorunda kalıyoruz’ diye feryat ediyor. Coğrafya kader olmamalı. Sosyal devlet anlayışı gereği, eşit koşullarda eğitim tüm çocuklarımızın hakkı. Su demek yaşam demektir. Su bir insan hakkıdır, insan hakları ihlali tavan yapmış. Su ve elektrik medeniyet demektir. 2023 yılının Türkiye’sinde halen elektrik ve suyu olmayan mahalleler var. Şanlıurfa Belediyesi bölgeye acilen su götürmelidir."

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

"Harran sahipsiz değildir. Harran’a üvey evlat muamelesi yapamazsınız. Derhal bölgenin su ve elektrik ihtiyaçları karşılanmalı, mağduriyetleri giderilmelidir. Bu uygulama eşitsizlik sonucu yoksulluk yaratıyor. Bu yoksulluk nedeniyle insanlık onuru zedeleniyor. İnsanca yaşama hakkı ihlal ediliyor. Böyle bir mağduriyet ancak Afrika’da yaşanır. Derhal bu eşitsizlik giderilmeli, bunun hiçbir mazereti olamaz. Konunun takipçisi olacağım.”