CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kentte yaptığı ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, uçuş sorunu, kirlilik ve elektrik sorununa dikkat çekti. Tanrıkulu, ayrıca, Yenişehir Belediyesi’ne atanan kayyımın 700 milyon TL’lik bir arsayı 90 milyon TL ile satışa çıkardığını belirterek “Burada büyük bir rant var” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Tanrıkulu açıkladı: Kayyum, Diyarbakır’da 750 milyonluk arsayı 90 milyona satışa çıkardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kentte yaşanan elektrik, uçuş ve kirlilik sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tanrıkulu, Hazine’den Yenişehir Belediyesi’ne devredilen bir arsanın AKP’ iktidarı tarafından Yenişehir Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından değerinin çok altında bir ücretle satışa çıkarıldığını belirtti.

Tanrıkulu, “Dokuzçeltik Mahallesindeki bu arsanın satışa çıkarılmasından mahalle sakinleri şikâyetçi. Burada büyük bir rant var. 90 Milyon TL muhammen bedelle satılacak olan bu arsa, yaklaşık 700 Milyon TL değerinde. Nereden bakarsanız çok büyük bir rant. İnşaat Mühendisleri Odası ve kentin sivil toplum dinamikleri bu satışa karşı. Ama kayyım belediyeciliği, maalesef Diyarbakır’ın tüm varlıklarını talan ediyor. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız ve üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

BELEDİYELERE ‘KİRLİLİK’ ÇAĞRISI

Diyarbakır’da kirlilik, çöp ve sinek sorunu olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Zamanında ilaçlama yapılmadığı için durum böyle. Bugün Sur ilçesinde idik. Sokaklar çöp ve kir içerisindeydi. Sinek istilası var neredeyse bütün Diyarbakır. Kayyım belediyeleri ve büyükşehir belediyesi zamanında ilaçlama yapmadı. Diyarbakır bunu hak etmiyor. Ben belediyeyi göreve çağırıyorum. Kenti temiz tutun. Sineklere yönelik ilaçlamayı zamanında yapın” belediyelere çağrıda bulundu.

DEDAŞ ÇALIŞANLARINA MOBBİNG UYGULANMASINA TEPKİ

Kentte elektrik sorununun devam etiğini dile getiren Tanrıkulu “12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi’nin elektrik işkencesiyle anıldığını hep ifade ettim. Şimdi de yurttaşlarımıza DEDAŞ’ın elektrik işkencesi var. Kolektif cezalandırma devam ediyor. Bir abone kaçak elektrik kullanmışsa bütün bir mahallenin elektriği kesiliyor” diye konuştu.

Ayrıca DEDAŞ çalışanlarının yaşadığı mobbinge dikkat çeken Tanrıkulu, “Merkezde çalışanlara mobbing uygulanıyor. Emekleri sömürülüyor. Onlar da pasif direniş başlatmışlar. DEDAŞ işçilerinin yanındayız, mobbinge, emek sömürüsüne karşıyız. Onların yanında durmaya devam edeceğiz. DEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Çalışanlara emek sömürüsü yapmayın, onlara mobbing uygulamayın” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR BİLET BULAMIYOR”

Diyarbakır'da sanayici, iş insanları, çalışanlar ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini ifade eden Tanrıkulu, yurttaşların Türk Hava Yolları’ndan şikâyetçi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Ankara’ya, İstanbul’a ve diğer merkezlere yeterli uçuş yok insanlar bilet bulamıyor. Bulunsa da çok pahalı. Birçok insan cenazesine gelemiyor bu yüzden çünkü uçuşlarda yer yok. İş insanları Ankara’ya, İstanbul’a uçmak için yanı başımızdaki illere gitmek zorunda kalıyorlar. THY yetkililerine buradan sesleniyorum. Diyarbakır’a yeterli uçuş sağlayın. Bu kentin 2 milyon nüfusu var ve bu bölgenin merkezi durumunda. Diyarbakır’a ayrımcı uygulamalar yapmayın.”