CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yeni açıklanan kabinede birden çok maaş alan bakanları açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'li Yavuzyılmaz, yeni kabinenin çifte maaşlı bakanlarını açıkladı

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Sözcü'ye yaptığı açıklamada yeni kabinede görev yer alan 5 bakanın birden çok yerden maaş aldığını ifade etti.

Yavuzyılmaz, şu isimlere dikkat çekti:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevinden bakanlığa atandı. Aynı zamanda ASELSAN Yönetim Kurulu üyesi.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: ABD Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadı olan Alparslan Bayraktar, bakanlığa atanmadan önce Enerji Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. KARDEMİR ve KARDÖKMAK, EPİAŞ Yönetim Kurulu üyesi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Tarım Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Müşterek bahis düzenleyen Yüksek Komiserler Kurulu üyesi olarak ikinci ücret alıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Yeni kabinede görev verilmeden önce Karayolları Genel Müdürü'ydü. Türk Telekom TT Mobil Şirketi'nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak çifte maaş alıyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Albayrak Şirketler Grubu'nun Genel Koordinatörlüğü'nü yürüten Bolat, aynı zamanda TUSAŞ Yönetim Kurulu üyesi.