AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Yeni dönemde Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı; eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Dışişleri Bakanı olarak görev yapacak. Yeni kabine ilerleyen saatlerde Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı

3. kez cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, yeni dönemde kabinede görev yapacak bakanları açıkladı. Kaabine’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç tüm bakanlar değişti. Daha önce bakanlık yaptığı dönemde emek düşmanı politikalarıyla tanınan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu. AKP’ye ve Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayrak Grubu’nun CEO’su Ömer Bolat da bakanlığa getirildi.

Milli Eğitim Bakanı eski MEB Müsteşarı Yusuf Tekin oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ise bakan yardımcıları atandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise eski bakan ve başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Dışişleri Bakanı yapıldı. Milli Savunma Bakanı tıpkı Hulusi Akar’da olduğu gibi Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler oldu. İçişleri Bakanlığı’na ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, konuşmasına seçimlerde oy kullanan seçmenleri tebrik ederek başladı. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarına ve yemin törenine katılan devlet başkanlarına da teşekkür eden Erdoğan, "Umudunu ülkemizin güçlenmesine bağlamış hiçbir kardeşimizi mahçup etmeyeceğiz" dedi.

Yeni kabineyi açıklamadan önce eski kabine üyelerine de teşekkür eden Erdoğan, milletvekili yaptığı eski bakanlara da Meclis çalışmaları için başarı diledi. 

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu