CHP Parti Meclisi, 28-29 Mart'ta yapılacak kurultay öncesi son kez toplanacak

CHP Parti Meclisi, büyük kurultay öncesi son kez toplanacak

CHP Parti Meclisi (PM), 28-29 Mart'ta yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesi 12 Mart 2020 Perşembe günü son kez toplanacak.

Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki PM toplantısı, parti genel merkezinde saat 11.00'de başlayacak.

Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşması yapacağı toplantıda, 37. Olağan Kurultay için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından hazırlanan çalışma raporu ile kurultaya sunulacak kesin hesaplar görüşülüp karara bağlanacak. Kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak.

Toplantıda ayrıca, Muğla İl Disiplin Kurulu'nun talebi ile Hesap Yönetmeliği'ne eklenecek bentler de ele alınacak. Kurultayın 1375 delegenin katılımı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kurultay öncesi, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Genel Başkanlık için tek aday olacağı düşünülen Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında rakip polarak çıkmıştı.

CHP en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, 5 Eylül 2014'te 18. Olağanüstü Kurultay'ını gerçekleştirmişti. Kurultayda Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışan Kılıçdaroğlu, tekrar Genel Başkan seçilmiişti.

Mart 2018 'de 19. Olağanüstü Kurultay'ını gerçekleştiren CHP burda ise, bazı tüzük değişiklikleri yapmıştı.

AA