CHP, YSK’nin sandık sonuç verilerini sts.chp.org.tr adresi üzerinden yurttaşların denetimine açtı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP, YSK’nin sandık sonuçlarını yurttaşların kontrolüne açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sistemine kaydedilen sandık sonuçlarını yurttaşların kontrolüne açtı.

Yurttaşlar, https://sts.chp.org.tr sitesinde T.C. kimlik numaralarını girerek kendi sandıklarında verilen oyları görebiliyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin oyların ayrı ayrı gösterildiği sitede, sandık sonuçlarında hata görüldüğü takdirde bildirim de yapılabiliyor.

Yurttaşlar, sandık sonuçlarına ilişkin hatayı ad-soyad, telefon ve e-posta adreslerini girerek CHP’nin sistemine gönderebiliyor.

YSK VURGUSU

CHP, söz konusu sitedeki bazı veriler ile ıslak imzalı tutanakların birbirini teyitlemediği yönündeki şikayetler ardından bir vurgu yaptı. Siteye yeni eklenen notta, verilerin CHP’ye değil YSK’ye ait olduğu vurgulandı.

Siteye yeni konulan not şöyle:

Bu site oy verdiğiniz sandığın YSK tarafından açıklanan sonuçlarını incelemeniz ve bir sorun varsa itiraz etmeniz için hazırlanmıştır. Bu sitedeki veriler CHP örgütünün girdiği veriler değil, YSK'nın verileridir. Bu sebepten bu siteye erişim YSK'nın sonuçları tamamlandıktan sonra yayına açılmıştır.