Perinaz Mahpeyker’in CHP Genel Başkan danışmanı olarak atandığının ortaya çıkmasının ardından parti içinden de tepkiler yükseliyor. CHP PM üyesi Gökçe Gökçeni “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP’de bir ‘danışman’ tepkisi daha: İlk gün de karşıydım bugün de karşıyım
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Atatürk hakkındaki hakaret içeren paylaşımları ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker’in danışman olarak atandığının ortaya çıkmasına CHP içinden de tepkiler yükseliyor. Gamze Taşçıer’in ardından CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gökçe Gökçemn de konuya ilişkin tepkisini dile getiren bir açıklama yaptı.

X hesabından paylaşımda bulunan Gökçe Gökçen, “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim” dedi.

“Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız” ifadelerini de kullanan Gökçeni, Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı 26 Mayıs’ta danışman olarak atadığının açığa çıkmasının ardından CHP kanadından bir dizi açıklama yapılmış ancak tepki gösterilmemişti. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasını yalanlamıştı. Ancak Yaman’ın danışman olarak atandığı tarihte, atanmasına ilişkin yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir açıklama yapmış ve danışmanlığı yalanlamayarak, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir" demişti.