CHP, eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı yönündeki bilgiyi yalanladı. CHP'nin ardından açıklama yapan Ulukuş, "Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var!" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP’den Gökşen Anıl Ulukuş yalanlaması: 3 isim dışında danışman atanmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı yönündeki bilgiyi yalanladı.

CHP tarafından bazın mensuplarına geçilen bilgi notunda, “Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘danışman atamaları’ yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışmanların görevi sona ermiş olup, ilgili tarihten sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman atanmamıştır” dendi.

ULUKUŞ’TAN AÇIKLAMA: EN AZ 4 KERE SORDUM

CHP tarafından basın mensuplarına geçilen bu bilgi notunun hemen ardından Gökşen Anıl Ulukuş’tan açıklama geldi. “Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere ‘Ben hâlâ danışman mıyım?’ diye sordum” diyen Ulukuş, “Her seferinde ‘burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et.’ cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! ‘Gerçeği yansıtmıyor’ şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Ulukuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımın devamında şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu gidici, bir bahaneyle eleştirelim de yeni yönetimde yerimiz olsun.” Zihniyetindeki bazı kişiler beni CHP’li olmamakla itham ettiler. Onlar için ben aşırı sağcı olurken, CHP’nin altı okuyla problemi olanlar CHP’li oluyor. Aşırı sağcılık diye itham ettiğiniz düşünce CHP’nin kurucu iradesidir.

Türk Milliyetçisi arkadaşlarıma da sitemim var. CHP’yi Milliyetçilikten uzaklaşmakla suçluyorsunuz. Ancak CHP’de biri “Çok Milliyetçi” olmakla suçlandığında onun meze olmasını seyrediyorsunuz.

Son olarak, Atatürk’ün başlattığı Türk Devrimini sürdürme irademiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalması için olan mücadele azmimiz azalmayacaktır.

Açıklamasının ardından bir tweet daha atan Ulukuş, çocukken katıldığı bir CHP etkinliğinde çekilmiş fotoğrafını da tweetine ekleyerek şunları söyledi:

Dedem 17-18 yaşında bir delikanlıyken İsmet İnönü’nün elini öpmüş ve 60 senesini CHP’de geçirmiştir. Babam 32 yıldır CHP için mücadele vermektedir. Bize faşist/ırkçı/aşırı sağcı diyerek baskı kuran ve partiyi yalana sevk edenler yüzünden benim gibi milyonlarca genç CHP’ye sırt çevirmiştir. Gençlik kollarındaki bazı arkadaşlar ve daha önceki görevinden olan bazı kişiler artık rahatça “bizi iktidar yapan çalışmalarını” sürdürebilir.

NE OLMUŞTU?

Gökşen Anıl Ulukuş, kişisel Twitter hesabından 4 Temmuz’da yaptığı paylaşımda, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum” demişti.

Ulukuş, Zafer Partisi'nin eski gençlik kolu olan Ayyıldız Hareketi'nin kurucu genel başkanı olarak görev yapmıştı.

Ulukuş, katıldığı bir canlı yayında “Abdullah Çatlı hayranı mısınız?” sorusuna net yanıt vermekten kaçınmıştı.